Πώς να φρεσκάρετε τον αέρα του σπιτιού σας… Με λίγα χρήματα και πολλή φαντασία!

• Με €150 Τοποθετήστε φυτά με πλούσιο φύλλωμα στην περίμετρο του μπαλκονιού ή έστω έξω από τις μπαλκονόπορτες. Υπάρχουν ενδείξεις ότι ορισμένα είδη όπως ο φίκος, μπορεί να συγκρατήσουν τη σκόνη και να μειώσουν το επίπεδο θορύβου.
• Με €100 Χρησιμοποιήστε μία συσκευή καθαρισμού του αέρα. Διαθέτει ειδικά φίλτρα που «αιχμαλωτίζουν» τα μικρόβια, τον καπνό και την σκόνη. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν, επιπλέον, ένα σύστημα για τη ρύθμιση της υγρασίας. Για να βρείτε το μοντέλο που χρειάζεται για το χώρο σας, θα πρέπει να ελέγξετε πόσα τετραγωνικά ή κυβικά μέτρα καλύπτει, καθώς και τον όγκο του αέρα που φιλτράρει ανά λεπτό.
• Με €20 Αλλάξτε τα φίλτρα των ηλεκτρικών συσκευών (π.χ. της φριτέζας, του απορροφητήρα, της ηλεκτρικής σκούπας). Παρότι έχουν κατασκευαστεί για να δεσμεύουν τις βρωμιές, εντούτοις υπάρχει περίπτωση να μετατραπούν σε εστίες μόλυνσης ή ρύπανσης στην περίπτωση, που δεν αλλαχθούν ή δεν καθαριστούν όπως ορίζουν οι τεχνικές προδιαγραφές τους.
• Με €10 Τοποθετήστε φυσικά αρωματικά χώρου σε ένα ή δύο σημεία του σπιτιού. Παρότι δεν θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα, θα την φρεσκάρουν.
• Χωρίς κόστος Προγραμματίστε να αερίζετε το σπίτι κάθε πρωί. Εκτός βέβαια, και αν τα παράθυρα σας έχουν θέα σε δρόμο με μεγάλη κυκλοφορία αυτοκινήτων.

Ιδέα Φτιάξτε μόνοι σας ένα αρωματικό χώρου, τοποθετώντας σε ένα φαρδύ κεραμικό μπολ, βότσαλα, κεραμικές χάντρες, κομματάκια από αμμοβολισμένο γυαλί και λίγες σταγόνες από το αιθέριο έλαιο που προτιμάτε. Οι πορώδεις επιφάνειες θα αιχμαλωτίσουν το άρωμα αμέσως και θα το σκορπάνε με το πέρασμα του χρόνου στο χώρο.