- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Σήμερα φτιάχνουμε παγωτό

Σάββατο και αργία, όλοι επομένως μαζί στο σπίτι. Οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει και τα παιδιά δεν σταματούν να ζητούν παγωτό. Τι κόλλημα κι αυτό! Σήμερα όμως, με το δίκιο τους να φάνε μια γενναία ποσότητα, αφού θα το φτιάξουν μόνα τους. Εγώ μόνο θα παρακολουθώ και θα καθοδηγώ.

Tα υλικά που θα χρειαστούν
Mία ποσότητα γάλακτος εβαπορέ, την ίδια ποσότητα ζαχαρούχου γάλακτος και διπλάσια ποσότητα κρέμας γάλακτος.

Eκτέλεση
Xτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και αφού τα βάλουμε στο δοχείο παγωτού, τα τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Κάντε το πιο ενδιαφέρον!
Στη βασική αυτή συνταγή μπορούμε να κάνουμε παραλλαγές, προσθέτοντας κύβους φρούτων, κομματάκια σοκολάτας, τρίμματα μπισκότου, ξηρούς καρπούς, ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού, καραμέλα, σιρόπι και ό,τι άλλο μας υπαγορεύσει η φαντασία μας.

Θερμίδες: 1 μπάλα παγωτό βανίλια παρέχει κατά μέσο όρο 140 θερμίδες.
1 μπάλα παγωτό σοκολάτα παρέχει κατά μέσο όρο 180 θερμίδες.

Tip. 1. Για την αποθήκευση του παγωτού σας στην κατάψυξη, μη χρησιμοποιείτε πλαστικό μπολ. Αντίθετα, βρείτε στο εμπόριο ένα μεταλλικό, ανοξείδωτο δοχείο, το καπάκι του οποίου να κλείνει καλά με κλιπ, γιατί τα γαλακτοκομικά έχουν την τάση να μαζεύουν μυρωδιές.

2. Στις πιο ζεστές μέρες, αφήστε το άδειο μεταλλικό δοχείο όπου θα βάλετε το παγωτό μέσα στη κατάψυξη για τουλάχιστον δυο ώρες πριν φτιάξετε το παγωτό, για να είναι παγωμένο όταν θα το γεμίσετε.