Σαββατοκύριακο στα Τριζόνια, το μικροσκοπικό νησάκι του Κορινθιακού

Είναι πολλοί εκείνοι που δεν έχουν ξανακούσει γι’ αυτό το μικρό κομμάτι γης μέσα στη θάλασσα. Κι όμως, αξίζει πραγματικά το ταξίδι μέχρι εκεί, γιατί, πολύ απλά, θα διαπιστώσετε ότι φτάσατε στον παράδεισο. Έτσι ακριβώς, παραδεισένια, είναι αυτά τα δυόμισι τετραγωνικά χιλιόμετρα γης στην αγκαλιά του Κορινθιακού κόλπου. Η πρόσβαση μέχρι εδώ είναι πολύ εύκολη, κάτι που κάνει και την απόφαση να ξεκινήσετε ακόμη και για μονοήμερη εκδρομή εξίσου εύκολη. Έχετε μάλιστα δύο επιλογές: Από το δρόμο Αντιρρίου-Ναυπάκτου ή μέσω Ιτέας. Και στις δύο περιπτώσεις θα οδηγηθείτε στα Χάνια, απ’ όπου θα πάρετε το καϊκάκι για τα Τριζόνια. Σε μόλις πέντε λεπτά, έχετε φτάσει στον προορισμό σας, ένα καταπράσινο μικροσκοπικό νησί, με απίθανες παραλίες και κρυστάλλινα νερά. Να σας επισημάνουμε μάλιστα ότι τα νερά εδώ είναι αρκετά δροσερά, γεγονός ευπρόσδεκτο αν οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Αφού λοιπόν εγκατασταθείτε στο δωμάτιό σας και τακτοποιηθείτε, ετοιμαστείτε για τις πρώτες σας βουτιές. Επιλέξτε παραλία και ξεκινήστε, αφού στο νησί δεν κυκλοφορούν τροχοφόρα. Ιδανική ευκαιρία λοιπόν να ανακαλύψετε με τα πόδια το δικό σας κολπάκι, όπου θα κολυμπήσετε ανενόχλητοι, θα παίξετε και θα χαλαρώσετε. Και αργότερα, βρείτε έναν ίσκιο και κάντε πικνίκ.
Στο νησί θα περάσετε υπέροχα κολυμπώντας, αλλά θα επιδοθείτε και σε βόλτες εξερεύνησης στη στεριά, ανάμεσα σε ελιές, αμπέλια, οποροφώρα δέντρα και πεύκα, ενώ το βράδυ θα κάνετε ρομαντικές περαντζάδες υπό το φως των αστεριών. Θα γευτείτε νοστιμότατα θαλασσινά και φρέσκα ψάρια και θα απολαύσετε το ποτό σας στα γραφικά μπαράκια του.
Οι μόνιμοι κάτοικοι είναι περίπου 80, φυσικά το καλοκαίρι ο αριθμός αυξάνεται, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που μένουν στα κότερα που δένουν στο πανέμορφο φυσικό λιμάνι. Το καλοκαίρι θα δείτε μάλιστα να “πιάνουν” στο λιμάνι πολλά πολυτελή σκάφη. Το κλίμα στα Τριζόνια είναι ήπιο και οι μέρες προσφέρονται για ήρεμες αποδράσεις ακόμα και στην καρδιά του φθινοπώρου, οπότε εξίζει να προγραμματίσετε από μονοήμερη απόδραση έως και ταξιδάκι περισσότερων ημερών. Εξάλλου, η Ναύπακτος, το Ρίο και η Πάτρα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, ενώ οι Δελφοί και η Αράχοβα γίνονται ιδανικοί εκδρομικοί προορισμοί αν μείνετε λίγο παραπάνω στα Τριζόνια.

Πού θα μείνετε
Trizonia Beach Hotel, τηλ. +30 6947151165

Drymna Hotel, τηλ. + 30 22660 71204

Angelena Hotel, τηλ. +30 22660 71247