Σαββατοκύριακο στην Πύρνα (11-12/2)

Σε μια όμορφη μονοκατοικία με κήπο, στην Κηφισιά, τα παιδιά παρακολουθούν εξαιρετικά παιδικά προγράμματα, θεατρικά και χορευτικά παιχνίδια, ξεναγήσεις και υπαίθριες δραστηριότητες.
Η Πύρνα είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία με σκοπό τη διοργάνωση και προώθηση ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων για ενήλικες και παιδιά.
Το προσεχές σαββατοκύριακο μικρά αλλά μεγαλύτερα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα και να περάσουν δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο.Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 11.00 ξεκινούν οι παραστάσεις για παιδιά 4-8 ετών με «Το καρναβάλι του Καραγκιόζη» από το Θέατρο Σκιών του Τάσου Κώνστα. Οι απόκριες πλησιάζουν και, όπως όλοι ξέρουμε, σημαίνουν κέφι και ξεγνοιασιά. Ο καταλληλότερος άνθρωπος για να στήσει αποκριάτικη γιορτή είναι ο Καραγκιόζης στον οποίο ανατίθεται να στήσει ένα καρναβάλι δικής του εμπνεύσεως. Αυτός επιστρατεύει ως καρναβαλιστές όλη την παλιοπαρέα, τον Νιόνιο, τον Μορφονιό, τον Σταύρακα, τον Μπαρμπα-Γιώργο…

Για πληροφορίες-εγγραφές 210-6230913

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 10.30 τα Πυρνάκια-περιηγητές ξεκινούν τις εξορμήσεις τους από το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη με ένα «Παιχνίδι με την ιστορία του ενδύματος». Στην περιοδική έκθεση του Μουσείου, ακολουθούμε τη διαδρομή της ιστορίας της μόδας, μέσα από ευρωπαϊκά ενδύματα από το 1800 μέχρι τις μέρες μας. Ένας κόσμος γεμάτος φορέματα (από τη Γαλλία του Ναπολέοντα στην υψηλή ραπτική των Coco Chanel, Christian Dior και Ιssey Miyake) αλλά και ημίψηλα καπέλα, ομπρελίνα, ακόμη και φορέματα από χαρτί, αποκαλύπτουν τα ήθη κάθε εποχής και την άρρηκτη σχέση τους με την ιστορία του ενδύματος. Μετά την ξενάγηση θα εμπνευστούμε από φιγουρίνια εποχής και θα δημιουργήσουμε το δικό μας, αληθινό, «οικολογικό» φόρεμα, με επαναχρησιμοποιημένα υφάσματα, πάνω στο ανδρείκελο του Μουσείου.

Πύρνα
Κοκκιναρά 43,Κηφισιά
Τηλ: 210 62 30 913