Σαλάτα ζυμαρικών με φασολάκια και σως βέρντε

Οι σαλάτες είναι μια ιδανική επιλογή φαγητού τα μεσημέρια του καλοκαιριού που η ζέστη είναι πανταχού παρούσα.

Υλικά:

400 γραμμ. φασολάκια
300 γραμμ. πέννες
1 κούπα μαϊντανός
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
ξύδι
πιπέρι
αλάτι
75 γραμμ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί/ cream cheese

Eκτέλεση:

Καθαρίστε τα φασολάκια, κόψτε τα στη μέση και βράστε τα σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά περίπου. Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 10 λεπτά.Πολτοποιήστε το μαϊντανό με το λάδι. Καθαρίστε το σκόρδο, προσθέστε το στο μείγμα και λιώστε το, ρίξτε αλάτι, πιπέρι και ξίδι. Στραγγίστε τα ζυμαρικά και τα φασολάκια και αφήστε τα να στεγνώσουν, ανακατέψτε τα με τη σάλτσα βέρντε και αφήστε τα να τραβήξουν το ζουμί. Προσθέστε ξανά καρυκεύματα στη σαλάτα, ρίξτε από πάνω κατσικίσιο τυρί σε μικρά κομματάκια.