Σαλάτα με φακές, πατάτες και κεφαλοτύρι

Μια σαλάτα πλούσια σε υδατάνθρακες, απαραίτητους τώρα το καλοκαίρι που η ζεστή μας καταβάλλει, είναι η σημερινή γευστική μας πρόταση.

Υλικά:

1 φλιτζάνι βρασμένες φακές
4 μέτριες πατάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
100 γραμμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε λεπτές φέτες
12 ελιές

για τη βινεγκρέτ:

5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράστε τις πατάτες με τις φλούδες τους για 40 λεπτά. Μόλις βράσουν, τις ξεφλουδίζετε προσεκτικά και τις κόβετε σε κυβάκια. Στη συνέχεια ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ με την οποία θα περιχύσετε τις πατάτες. Ρίχνετε τις φακές, τα κρεμμυδάκια και τις ελιές και ανακατεύετε καλά τα υλικά για να αναμειχθούν οι μυρωδιές και τα χρώματα. Σερβίρετε τη σαλάτα προσθέτοντας και τις λεπτές φέτες από κεφαλοτύρι.