Αρχική InfoSchool Δημοτικό Σεμινάρια μουσικοθεραπείας

Σεμινάρια μουσικοθεραπείας

Πρόκειται για μονοήμερα σεμινάρια 3 ωρών από την εμψυχώτρια Ευαγγελία Παπανικολάου, MA, Msc, FAMI, Μουσικοθεραπεύτρια, GIM. Στόχος τους είναι μέσα από τη μουσική να μπορέσoυν όσοι παρακολουθήσουν να διευρύνουν τα επίπεδα της αυτογνωσίας τους, προχωρώντας σε διαδικασία αυτοβελτίωσης.

Ι. Εργαστήριο δημιουργικής μουσικής ακρόασης

(3/2/2012, Ώρα: 6:00 μ.μ. – 9:00μ.μ.)

Στόχος του εργαστηρίου είναι η συστηματική διερεύνηση διαφορετικών τρόπων με τους οποίους λειτουργεί η ακρόαση της μουσικής για τον καθένα από εμάς, εγείροντας συμβολικές εικόνες, σκέψεις, αισθήσεις και συναισθήματα. Οι συμμετέχοντες ακούγοντας μουσική, έχουν τη δυνατότητα της άμεσης δημιουργικής έκφρασης, διευρύνοντας έτσι τις εμπειρίες και την αυτογνωσία τους, μέσα από μια συμβολική διαδικασία που προωθεί τη σωματική, συναισθηματική και γνωστική ισορροπία. Μουσικές γνώσεις δεν είναι απαραίτητες.

Ημερομηνία Λήξης Συμμετοχών: Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΙΙ. Επιμορφωτικό Σεμινάριο Μουσικοθεραπείας: Θεωρία και Πράξη

(2/3/2012, Ώρα: 6:00μ.μ. – 9:00μ.μ.)

Στόχος του θεωρητικού σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και εξοικείωση με το γνωστικό αντικείμενο της Μουσικοθεραπείας, τη χρησιμότητα της, το ρόλο της και τις εφαρμογές της σε διάφορα θεραπευτικά, κλινικά και παιδαγωγικά πλαίσια. Απευθύνεται σε παιδαγωγούς, επαγγελματίες υγείας, μουσικούς, καλλιτέχνες, φοιτητές και σε όλους όσους έχουν προσωπικό ενδιαφέρον για τη μουσικοθεραπεία. Μουσικές γνώσεις δεν είναι απαραίτητες.

Ημερομηνία Λήξης Συμμετοχών: Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Κόστος συμμετοχής σε κάθε σεμινάριο: 30 ευρώ. Κόστος συμμετοχής στον κύκλο σεμιναρίων: 50 ευρώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210-5125600, www.akademeia.gr, e-mail: info@akademeia.gr,

Facebook: «Ακαδήμεια Πολιτιστικό Κέντρο» (Ομάδα & Fun Page)


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.