Αρχική Διάφορα «Σεμινάριο Βιτρώ- Καλλιτεχνικού Γυαλιού» για παιδιά 6-12 ετών (21/5)

«Σεμινάριο Βιτρώ- Καλλιτεχνικού Γυαλιού» για παιδιά 6-12 ετών (21/5)

Οι Μορφές Έκφρασης οργανώνουν το Σάββατο 21 Μαΐου ένα «Σεμινάριο βιτρώ – καλλιτεχνικού γυαλιού» για παιδιά από 6 μέχρι 12 ετών με την Αντωνία Βακονδίου.
Σ’ αυτό το σεμινάριο τα παιδιά θα μάθουν να εκφράζουν τα συναισθήματα και τις ιδέες τους ελεύθερα και αβίαστα μέσα από την τέχνη και να εξασκούν συνθετικές και αναλυτικές ικανότητες απαραίτητες για την επίτευξη του πρακτικού ατομικού στόχου μέσω συνεργασίας και ανταλλαγής ιδεών και απόψεων.

Στα παιδιά θα παρουσιαστούν συνοπτικά η ιστορία του γυαλιού και συγκεκριμένα ο τρόπος δημιουργίας ενός βιτρώ. Στο βιτρώ γίνεται ελεγχόμενη χρήση του χρώματος, της διαφάνειας των υλικών και του ηλιακού φωτός, για να βοηθήσει κατάλληλα τις σκέψεις και τα συναισθήματα του θεατή.

Θα ακολουθήσει η κατασκευή μιας προσομοίωσης βιτρώ μικρού μεγέθους (Α4). Αυτό θα είναι ένα καλλιτεχνικό έργο που θα κάνουν τα παιδιά με την καθοδήγησή μας και θα το πάρουν φεύγοντας μαζί τους.Τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν τα πιο κατάλληλα διαφανή υλικά, για να αποδώσουν όσα πιο πιστά γίνεται το πραγματικό προϊόν - αποτέλεσμα. Τα υλικά αυτά είναι οικονομικά και ακίνδυνα για τα παιδιά.
Οι στόχοι του εργαστηρίου είναι να εκτεθούν σε βασικές έννοιες όπως χρώμα-διαφάνεια-φως, να ασκήσουν τη δημιουργική τους ικανότητα και να νιώσουν ότι έφτιαξαν ένα δικό τους «βιτρώ» και να χαρούν.

Υπεύθυνη Σεμιναρίου- Διδασκαλία: Αντωνία Βακονδίου
Ημέρα και ώρα: Σάββατο 21 Μαϊου, 10.00- 13.00
Δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2103464002, 2103463903
Πού: ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα, τηλ. 210 3464903 & 210 3464002 και www.morfesekfrasis.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.