Αρχική InfoSchool Δημοτικό Σεμινάριο διδασκαλίας Μαθηματικών στο Ακαδήμεια

Σεμινάριο διδασκαλίας Μαθηματικών στο Ακαδήμεια

Ένα σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με τίτλο : «Οργανώνω δεξίωση και χρειάζομαι τη βοήθεια του… πολλαπλασιασμού! – Η αξιοποίηση του Εκπαιδευτικού Δράματος στα Μαθηματικά» - Νηπιαγωγείο & Πρώτες τάξεις Δημοτικού και εμψυχώτρια την Θάλεια Καλλιαντά (Δασκάλα, Δασκάλα Δράματος/ Θεάτρου / MA: Drama In Education) διοργανώνεται αυτή την Κυριακή 18/3 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια».

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο προτείνεται η διδασκαλία του πολλαπλασιασμού μέσα από την προσέγγιση του Εκπαιδευτικού Δράματος. Βασικοί στόχοι του σχεδιασμού είναι η ανάπτυξη της μαθηματικής λογικής, η εξοικείωση των παιδιών με την ομαδοσυνεργατική διδασκαλία και η γνωριμία με τις δραματικές τεχνικές και συμβάσεις. Μέσα στο φανταστικό πλαίσιο – ιστορία μαθητές και δάσκαλος «γίνονται» υπεύθυνοι μια εταιρίας catering services που χρειάζεται να φέρουν σε πέρας τις παραγγελίες, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο με… πολλαπλασιασμό! Πώς μπορούν τα παιδιά να κάνουν υπολογισμούς και να κατανοήσουν μαθηματικές έννοιες χωρίς να αναφέρουν καν τη λέξη «πολλαπλασιασμό» και ταυτόχρονα να περάσουν και όμορφα; Μέσα από το Εκπαιδευτικό Δράμα και σύμφωνα με τις οδηγίες του σχολικού βιβλίου, χρησιμοποιώντας τη φαντασία, αλλά και στοιχεία όλων των μαθημάτων τα παιδιά του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού μπορούν να έλθουν σε επαφή με μαθηματικές έννοιες και ως εκ τούτου να αγαπήσουν αυτό το τόσο ταλαιπωρημένο μάθημα: Τα μαθηματικά!

Δηλώσεις συμμετοχής έως: Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012


Πότε

Κυριακή 18 Μαρτίου, 10:00π.μ. – 1:00μ.μ.

Κόστος συμμετοχής
25 ευρώ, Ειδικές τιμές για φοιτητές και άνεργους

Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια»

Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210-5125600


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.