Σεμινάριο: Εναλλακτικοί τρόποι προσέγγισης μιας σχολικής γιορτής

Ένα τρίωρο σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με τον τίτλο «Μια γιορτή …μια συνάντηση» διοργανώνεται από τη Λένα Μαυρίδου, με στόχο να προσεγγίσει εναλλακτικούς τρόπους οργάνωσης μιας σχολικής γιορτής.

ΕΝΟΤΗΤΑ: Πώς μπορώ να κάνω το μάθημά μου ενδιαφέρον για μένα και τους μαθητές μου; Διαφορετικές προτάσεις διδασκαλίας για κάθε τάξη

Στόχος του εργαστηρίου είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να οργανώσουν με δημιουργική διάθεση μαζί με τους μαθητές τους τη γιορτή του σχολείου που έχουν αναλάβει. Με την κατάλληλη χρήση των τεχνικών του Θεάτρου και του Δράματος (δραματοποίηση, διακειμενική σύνθεση, εργαστήρι γραφής, θεατρικό αναλόγιο) και με αφορμή τη γιορτή της 25ης Μαρτίου οι συμμετέχοντες δουλεύοντας σε ομάδες θα «χτίσουν» σταδιακά το περιεχόμενο της γιορτής με βάση τους άξονες (ιστορικό-πληροφοριακό, ιδεολογικό, καλλιτεχνικό-αισθητικό) που αυτή πρέπει να καλύπτει ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργήσουν «γέφυρες» επικοινωνίας με το παρόν και την επικαιρότητα.

ΠΟΤΕ: ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012, ΩΡΑ 10:00π.μ. – 1:00μ.μ.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 30 ευρώ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Εμψυχώτρια: Λένα Μαυρίδου (Δασκάλα, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου «Θέατρο και Εκπαίδευση»)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210-5125600, www.akademeia.gr, e-mail: info@akademeia.gr,

Facebook (Ομάδα & fun page): Ακαδήμεια Πολιτιστικό Κέντρο

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΝΑΣ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

Η Ελένη Μαυρίδου είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ρέθυμνο). Έχει μετεκπαιδευτεί στo Μαράσλειο Διδασκαλείο και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του ΠΤΔΕ, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην κατεύθυνση: «Θέατρο στην Εκπαίδευση». Έχει παρακολουθήσει το μονοετές σεμινάριο του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης «Η Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση» με την Πέγκυ Στεφανίδου. Έκανε μελέτη & δημιουργική απασχόληση για τους μαθητές των εργαζόμενων γονέων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Υμηττού (1994 – 1996),όπου και οργάνωσε θεατρικό εργαστήρι με στόχο το ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων. Εργάστηκε ως ιδιωτικός εκπαιδευτικός στη Σχολή Χιλλ (1996-2003), όπου σχεδίασε και υλοποίησε αρκετά εκπαιδευτικά προγράμματα («Οι 12 θεοί του Ολύμπου», «Η καθημερινή ζωή στην αρχαία Αθήνα», «Η καθημερινή ζωή στα χρόνια της Τουρκοκρατίας», «Ερευνώντας και γνωρίζοντας το σχολείο μου», «170 χρόνια Σχολή Χιλλ»). Από το 2003 υπηρετεί στη δημόσια εκπαίδευση. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια Λογοτεχνίας, Θεάτρου και Εκπαιδευτικού Δράματος και μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά. Είναι μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.