Αρχική InfoMommy Σχέσεις Σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Πριν λίγες μέρες λάβαμε την ακόλουθη ερώτηση από την αναγνώστριας μας Μ.Α. "Είμαι έγκυος 2 μηνών και ευτυχώς όλα πάνε καλά με την εγκυμοσύνη μου. Με αποασχολεί όμως το γεγονός μήπως η λίμπιντό μου μειωθεί και αποξενωθώ ερωτικά από το σύντροφό μου. Έχω ακούσει κατά καιρούς πολλούς μύθους γύρω από το σεξ στην εγκυμοσύνη και είμαι κάπως διχασμένη. Τι με συμβουλεύετε;"

Η γυναικολόγος Μαρία Αρθούρου μας απάντησε ότι για πολλές γυναίκες η περίοδος της εγκυμοσύνης ήταν μια από τις πιο αφροδισιακές περιόδους της ζωής τους. Βέβαια υπάρχουν και οι αντίθετες φωνές εκείνων που υποστηρίζουν πώς η λίμπιντό τους μειώθηκε αν όχι περιορίστηκε κυρίως όμως εξαιτίας του γεγονός ότι δεν είχαν καλή εγκυμοσύνη και ταλαιπωρούνταν από έντονη ναυτία και ζαλάδες. Στην περίπτωσή σας όμως, εφόσον δεν τίθεται θέμα κακής εγκυμοσύνης όπως μας αναφέρετε δεν θα πρέπει να φοβάστε ότι η ερωτική σας διάθεση θα μειωθεί. Στο δεύτερο τρίμηνο της κύησης αυξάνεται η ροή αίματος προς τα γεννητικά όργανα και την πυελό, γεγονός που όπως θα παρατηρήσετε θα κάνει τον οργασμό πιο έντονο και πιο εύκολο απ΄ότι συνήθως. Καθώς η εγκυμοσύνη εξελίσσεται, θα δείτε το στήθος σας να μεγαλώνει, τις θηλές σας να γίνονται πιο ευαίσθητες ενώ η αυξανόμενη ροή αίματος σε εκείνη την περιοχή κατά τη διάρκεια του σεξ κάνει την αίσθηση πιο δυνατή. Η διάθεσή σας για σεξ ενδεχομένως να μειωθεί το τελευταίο τρίμηνο που θα έχετε φουσκώσει και δεν θα είστε όσο ευλύγιστη συνηθίζατε να είστε. Μην αγχώνεστε χωρίς λόγο και μην βάζετε στο νου σας άσχημες σκέψεις. Το σεξ είναι ένας ουσιαστικός τρόπος να δεθείτε ακόμα περισσότερο με το σύντροφό σας αυτούς τους εννέα μήνες. Απολαύστε την ερωτική σας ζωή και με το καλό να υποδεχθείτε το νέο μέλος της οικογένειας σας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.