Αρχική InfoTeens Υγεία Σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο για την προστασία των ανηλίκων από το αλκοόλ

Σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο για την προστασία των ανηλίκων από το αλκοόλ

5948529_mΣτην εφαρμογή ειδικού σχεδίου δράσης για την προστασία των σχολικών κοινοτήτων και των ανηλίκων από το αλκοόλ, προχωρά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Τις διαστάσεις του προβλήματος της χρήσης αλκοόλ από εφήβους, αποτυπώνουν στοιχεία του υπουργείου που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό, Νίκο Δένδια, μετά από ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη, Κατερίνας Μάρκου και Μαρίας Ρεπούση για το κοινωνικό πρόβλημα της κατανάλωσης αλκοόλ από εφήβους στη χώρα μας, είναι ενδεικτικά.

Σύμφωνα με αυτά, μέσα στο 2012, στους 212.257 ελέγχους που διενεργήθηκαν από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, βεβαιώθηκαν 666 παραβάσεις για μη ανάρτηση πινακίδας απαγόρευσης εισόδου ανηλίκων, 72 για διάθεση οινοπνευματωδών σε ανήλικους και 163 για αποτροπή εισόδου και παράνομη παραμονή σε κέντρο διασκέδασης.

Το ειδικό σχέδιο δράσης του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, πέρα των εντατικών ελέγχων στα κέντρα διασκέδασης και τα κέντρα υγειονομικού ενδιαφέροντος, περιλαμβάνει διοργάνωση εκδηλώσεων με τοπικούς παράγοντες- φορείς (ΟΤΑ, σχολεία, συλλόγους γονέων κλπ) με στόχο την ενημέρωση- ευαισθητοποίηση της νεολαίας, ως προς τους κινδύνους που προέρχονται από τη χρήση αλκοόλ και λοιπών εξαρτησιογόνων ουσιών.

Προβλέπεται επίσης εκστρατεία ενημέρωσης για τους σοβαρούς κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια μέθης, την ανάπτυξη επαφών και τη συνεργασία με συναρμόδιους, για θέματα ανηλίκων, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και οργανισμούς και την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση προσωπικού που χειρίζεται υποθέσεις ανηλίκων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.