Αρχική InfoMommy Υγεία Σε ισχύ η νέα λίστα τιμών φαρμάκων

Σε ισχύ η νέα λίστα τιμών φαρμάκων

Ξεκινάει σήμερα να ισχύει το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, που, σε ορισμένες περιπτώσεις προβλέπει μειώσεις από 5% έως και 10%.

Περίπου 7.300 φάρμακα θα πωλούνται φθηνότερα και αντίστοιχα σε 150 φάρμακα θα υπάρξει αύξηση τιμών. Σημειώνεται ότι η λίστα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων έμεινε ανέγγιχτη.

Οι μειώσεις κυμαίνονται από 5% έως 10% στα γενόσημα φάρμακα καθώς και σε όσα έχει λήξει η πατέντα τους. Η μείωση θα είναι της τάξεως του 10% για τα φάρμακα αξίας 10 ευρώ και άνω και 5% για φάρμακα αξίας 5 έως και 10 ευρώ. Οι μειώσεις αυτές αφορούν σχεδόν το σύνολο των σκευασμάτων που κυκλοφορούν στην χώρα μας (πρόκειται για 12.048 σκευάσματα) καθώς προστασία πατέντας έχουν 800 φάρμακα.

Η μεσοσταθμική μείωση είναι 7%, που κατά το υπουργείο μεταφράζεται σε εξοικονόμηση έως και 150 εκατ ευρώ από την ετήσια φαρμακευτική δαπάνη.

Παράγοντες του υπουργείου Υγείας εκτιμούν ότι με το νέο αυτό δελτίο αίρονται αρκετά από τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στην αγορά με τις ελλείψεις φαρμάκων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.