Αρχική InfoMommy Νέα Σε καθεστώς διαθεσιμότητας 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε διάρκεια ενός έτους

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε διάρκεια ενός έτους

Από σήμερα, με τη δημοσίευση του Μνημονίου ΙΙΙ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τίθενται αυτοδικαίως σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ, με απόφαση του Αντώνη Μανιτάκη.

Η απόφαση αυτή θα ισχύει ανεξάρτητα από το πότε θα υπογραφούν τελικά οι διαπιστωτικές πράξεις η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός των δέκα προσεχών ημερών.

Η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων θα διαρκέσει ένα έτος, θα καταβάλλεται το 75% του μισθού τους και στην περίπτωση που δεν μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, θα απολύονται.

Πιο συγκεκριμένα, η εγκύκλιος προβλέπει:
α) μετάταξη μόνιμων πολιτικών υπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που υπηρετούν σε υπηρεσίες, κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των ανεξάρτητων αρχών, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (ν.π.δ.δ.) και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου και δεύτερου βαθμού, σε άλλες υπηρεσίες, κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου των ανεξάρτητων αρχών, των ν.π.δ.δ. και των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού.

β) η μεταφορά υπαλλήλων των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου (ν.π.ι.δ.) που ανήκουν στο δημόσιο τομέα σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ανεξάρτητων αρχών, ν.π.δ.δ. και Ο.Τ.Α πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Η μετατάξεις θα προχωρήσουν άμεσα και αναμένεται πλέον αίτημα οικείου υπουργού, αξιολόγηση αιτήματος από το σχετικό Τριμελές Συμβούλιο και έκδοση ανακοίνωσης του κ. Μανιτάκη, δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης, εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους υπαλλήλους (σε μια προσπάθεια η μετακίνηση να είναι εθελούσια) και τελική απόφαση από το εκάστοτε όργανο διοίκησης.

Σε σχέση με τη διαθεσιμότητα «υπάλληλοι των οποίων οι θέσεις καταργούνται τίθενται σε διαθεσιμότητα, η οποία διαρκεί (1) έτος. Αν καταργηθούν ορισμένες μόνο θέσεις του ίδιου κλάδου τίθενται σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι που συγκεντρώνουν τα λιγότερα ουσιαστικά προσόντα ύστερα από απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου».
Τέλος η ίδια εγκύκλιος διευκολύνει τα πειθαρχικά συμβούλια να θέτουν σε αργία υπαλλήλους στον πλαίσιο πειθαρχικής ή ποινικής διαδικασίας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.