Αρχική InfoMommy Σχέσεις Σε ποιον τηλεφωνεί πιο συχνά μια γυναίκα;

Σε ποιον τηλεφωνεί πιο συχνά μια γυναίκα;

Τα περισσότερα τηλεφωνήματα που κάνει μια γυναίκα είναι προς τον σύντροφο/σύζυγο της. Τη θέση όμως του συντρόφου σταδιακά έρχεται να πάρει ένα άλλο πρόσωπο για τη γυναίκα, και αυτό δεν είναι άλλο από την κόρη της (εφόσον υπάρχει) καθώς αυτή ενηλικιώνεται. Αυτό υποστηρίζει μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που έγινε σε δείγμα 3 εκατ. ανθρώπων.

Στο πλαίσιο της μελέτης έγινε ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων. Απ' αυτήν προέκυψε ότι οι άνδρες τηλεφωνούν στις συζύγους/συντρόφους τους συχνότερα τα πρώτα επτά χρόνια της κοινής τους ζωής ενώ στην πορεία στρέφουν το ενδιαφέρον τους κυρίως σε φιλικά πρόσωπα.

Για τις γυναίκες, ωστόσο στην πορεία, και μέχρι την ηλικία των 45 ετών, κεντρικό πρόσωπο στη ζωή τους γίνεται συνήθως η κόρη τους, ειδικά όταν η τελευταία βρίσκεται σε αναπαραγωγική ηλικία.

Στόχος της έρευνας ήταν να δουν οι επιστήμονες πως οι στενές, προσωπικές σχέσεις μεταβάλλονται στο πέρασμα του χρόνου.

«Είναι η πρώτη φορά που έχουμε ισχυρές αποδείξεις ότι οι ρομαντικές σχέσεις ‘καθοδηγούνται’ από τις γυναίκες. Αυτές είναι που παίρνουν τις αποφάσεις, και μόλις το αποφασίσουν, οργανώνουν το ‘στενό μαρκάρισμα’ μέχρι εκείνος να υποκύψει και να ενδώσει», υποστηρίζει ο επικεφαλής της έρευνας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.