Αρχική Infokids Υγεία Σημαντικοί οι τρεις πρώτοι μήνες της κύησης, σύμφωνα με βρετανική έρευνα

Σημαντικοί οι τρεις πρώτοι μήνες της κύησης, σύμφωνα με βρετανική έρευνα


Περισσότερες πιθανότητες αποβολής έχουν οι έγκυες γυναίκες, των οποίων τα έμβρυα κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης είναι λιγότερο ανεπτυγμένα και άρα έχουν μικρότερο μήκος, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Νότινγκχαμ, έγινε σε δείγμα 500 εμβρύων που είχαν συλληφθεί με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, και άρα ήταν γνωστή η ακριβής ηλικία τους.

Οι ερευνητές αφού παρακολοθούσαν το μήκος των εμβρύων κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο βαθμός σωματικής ανάπτυξης ενός εμβρύου έως το πρώτο τρίμηνο, αποτελεί προγνωστικό δείκτη κινδύνου για την πιθανότητα αποβολής.

Όπως υποστηρίζουν το 78% των αποβολών έως την 12η εβδομάδα της κύησης αφορούν έμβρυα που, από άποψη μήκους (ύψους), ανήκουν στο 5% των πιο μικρόσωμων μεταξύ του συνόλου.

Το 98% των εγκύων που δεν απέβαλαν, είχαν έμβρυο με φυσιολογική σωματική διάπλαση, ενώ το 78% των αποβολών αφορούσαν έμβρυα με ελλιπή ανάπτυξη. Όμως, στην περίπτωση των διδύμων εμβρύων, μόνο το 28,6% των κυήσεων που κατέληξαν σε αποβολή, αφορούσαν έμβρυα με καθυστερημένη ανάπτυξη.

Κατά τους ερευνητές υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένα έμβρυο παραμένει αφύσικα μικρόσωμο κατά τα πρώτα στάδια της κύησης. Η ελλιπής ανάπτυξη μπορεί να οφείλεται είτε σε κάποια ανωμαλία στο ίδιο το έμβρυο είτε στο περιβάλλον της μήτρας, το οποίο αναστέλλει την ομαλή τροφοδοσία της -συνεπώς και του εμβρύου- με αίμα.

Η μελέτη επίσης διαπίστωσε κάτι μη αναμενόμενο, ότι είτε πρόκειται για πολύδυμη κύηση είτε όχι, τα έμβρυα ενδομητρίως αναπτύσσονται γενικά με τον ίδιο ρυθμό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.