Σοκολάτα για πιο λεπτή σιλουέτα;

Και όμως, αν και μέχρι τώρα οι περισσότεροι αν όχι όλοι έχουμε πειστεί ότι η κατανάλωση σοκολάτας εκτός από ενέργεια και διαύγεια το μόνο που μπορεί να μας φέρει είναι αρκετές θερμίδες και άρα παραπανίσια κιλά, μια νέα αμερικανική μελέτη έρχεται να ανατρέψει την ισχύουσα άποψη.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, και με δείγμα 1000 Αμερικανούς πολίτες, τα άτομα που τρώνε τακτικά σοκολάτα τείνουν να είναι πιο αδύνατα.

Όσοι λοιπόν έτρωγαν σοκολάτα σε εβδομαδιαία βάση ήταν κατά μέσο όρο πιο αδύνατοι από εκείνους που κατανάλωναν περιστασιακά. Αν και η σοκολάτα είναι πλούσια σε θερμιδικό περιεχόμενο, περιέχει συστατικά που μπορεί να συντελούν στην απώλεια βάρους παρά στην συσσώρευση λίπους. Έτσι λοιπόν δεν είναι περίεργο που ενώ η σοκολάτα αυξάνει την θερμιδική πρόσληψη, σε τακτική κατανάλωση σχετίζεται με χαμηλότερο ΔΜΣ (Δείκτη Μάζας Σώματος).

Αυτό που διαπίστωσαν οι ερευνητές είναι ότι η συχνότητα της κατανάλωσης είναι αυτή που παίζει καθοριστικό ρόλο, και όχι η ποσότητα της σοκολάτας που τρώει κανείς.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που επιστημονική μελέτη δείχνει ότι η σοκολάτα κάνει καλό στην υγεία. Έχει ήδη αποδειχθεί η θετική συμβολή της στην υγεία της καρδιάς, ενώ ορισμένα είδη σοκολάτας έχουν συσχετιστεί με ωφέλιμες αλλαγές στην αρτηριακή πίεση του αίματος, τα επίπεδα της χοληστερόλης και την ευαισθησία της ινσουλίνης.

Πριν όμως υποκύψετε στον πειρασμό μιας λαχταριστής σοκολάτας, έχετε κατά νου ότι τα ερωτήματα που μένουν αναπάντητα είναι πολλά. Μπορεί να μην πάθετε κάτι με ένα κομμάτι σοκολάτα, όμως η υπερκατανάλωση σίγουρα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας, καθώς ζάχαρη και λιπαρά είναι τα βασικά συστατικά των σοκολατοειδών.