Γιορτινά Σπιτικά Τρουφάκια με κρόκο Κοζάνης

Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, έφτασαν πάλι, για να δώσουν μια άλλη νότα στην καθημερινότητά μας! Στολισμένα σπίτια, στολισμένα μπαλκόνια, στολισμένοι κήποι και φωτισμένοι δρόμοι. Φως και στις καρδιές μας… φως και στις ζωές μας! Ελάτε να δώσουμε φως και στην κουζίνα μας, ελάτε να φτιάξουμε μαζί τρουφάκια, να μοσχοβολήσει το σπιτικό μας, να γεμίσει παιδικά γελάκια το δωμάτιο, να μουστριστούν παιδικά προσωπάκια με Σοκολάτα! Πάμε μαζί να δώσουμε χαρά και αγάπη στους αγαπημένους μας!

Συστατικά
300 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. κουβερτούρα
20 στημόνες κρόκο Κοζάνης

Για επικάλυψη
200 γρ. κουβερτούρα
μισή κούπα κακάο σκόνη

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε, σε χαμηλή φωτιά, την κρέμα γάλακτος και ρίχνετε τον κρόκο Κοζάνης, όταν η κρέμα φτάσει στους 850ο C, ή πριν από το σημείο βρασμού, κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε τα κομμάτια της κουβερτούρας να λιώσουν εντελώς και να δημιουργηθεί μια παχύρευστη κρέμα. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει στο ψυγείο ώστε να μπορέσετε να το δουλέψετε σε μικρές μπαλίτσες. Σε μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα της επικάλυψης και τη στρώνετε σε μια λεία επιφάνεια. Περνάτε τα σοκολατάκια από τη στρωμένη κουβερτούρα ώστε να καλυφθεί ολόκληρη η επιφάνειά τους και επαναλαμβάνετε την ίδια κίνηση με τη σκόνη κακάο. Μπορείτε να συντηρήσετε τα τρουφάκια για δύο βδομάδεςς σε αεροστεγώς κλεισμένο σκεύος.