Αρχική InfoSchool Λύκειο Στη Βουλή κατατίθενται τα νομοσχέδια για το Λύκειο

Στη Βουλή κατατίθενται τα νομοσχέδια για το Λύκειο

Στη Βουλή θα κατατεθούν τις επόμενες ημέρες τα νομοσχέδια για το Νέο Λύκειο και το Επαγγελματικό Λύκειο.

Τα νομοσχέδιο αποτελούν προπομπό για το νέο εξεταστικό σύστημα που θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες.

Οι αλλαγές για το Νέο Λύκειο αφορούν κυρίως την δευτέρα και τρίτη Λυκείου.

Πιο συγκεκριμένα, στη Β' Λυκείου οι κατευθύνσεις περιορίζονται σε δύο και μειώνεται ο αριθμός των μαθημάτων από 17 σε 12. Στην Γ' Λυκείου οι κατευθύνσεις γίνονται τρεις και ο αριθµός των µαθηµάτων µειώνεται από 16 σε 10, αλλά αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας από 31 σε 35.

Η αξιολόγηση για τα ΑΕΙ θα αφορά τη συνολική συγκρότηση του µαθητή και θα υπάρχει δυνατότητα αλλαγής κατεύθυνσης ακόµη και στην Γ' Λυκείου, ενώ στη Β' και στην Γ' τάξη προβλέπεται προσοµοίωση εξετάσεων προαιρετικά για να εξοικειώνονται οι µαθητές.

Στα επαγγελματικά λύκεια επιχειρείται η δημιουργία ενός σχολείου με 3 συν 1 έτη σπουδών που θα παρέχει πιστοποιημένα επαγγελματικά δικαιώματα δύο επιπέδων και θα δίνει στους αποφοίτους του πρόσβαση στα ΤΕΙ ακόµη και χωρίς εξετάσεις για όσους φοιτήσουν σε αυτό 4 χρόνια.

Η υπουργός ενημέρωσε την Δευτέρα την ηγεσία της ΟΛΜΕ για τα νομοσχέδια και τόνισε ότι «μια κυβέρνηση που έχει διακομματική συμφωνία είναι το ιδανικό περιβάλλον για να προωθηθούν θέματα Παιδείας. Εύχομαι και ελπίζω να υπάρχει αυτή η συναίνεση».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.