Αρχική InfoMommy Νέα Στη 15χρονη Μαλάλα Γιουσαφσάι το βραβείο «Σιμόν ντε Μποβουάρ»

Στη 15χρονη Μαλάλα Γιουσαφσάι το βραβείο «Σιμόν ντε Μποβουάρ»

Το Βραβείο Σιμόν ντε Μποβουάρ – για την ελευθερία και τα δικαιώματα των γυναικών, ιδίως όταν αυτά απειλούνται  – θα απονεμηθεί στις 9 Ιανουαρίου 2013 στο Παρίσι στη Μαλάλα Γιουσαφζάι, τη νεαρή Πακιστανή που πασχίζει να μορφωθεί.

Το Βραβείο, το οποίο συνοδεύει χρηματικό έπαθλο 20 χιλιάδων ευρώ,  καθιερώθηκε το 2008, οπότε συμπληρώθηκαν 100 έτη αφότου γεννήθηκε η γαλλίδα συγγραφέας Σιμόν ντε Μποβουάρ και την επιτροπή του συγκροτούν λογοτέχνες και εκπρόσωποι των τεχνών.

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, 15 ετών, αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Μ. Βρετανίας, έχοντας «στοχοποιηθεί» και πυροβοληθεί στο κεφάλι από τους Ταλιμπάν του Πακιστάν τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη. Ο λόγος πίσω από τις βιαιοπραγίες βρίσκεται στο ότι το 2009 έγραψε σε μπλογκ (που έχει σχέση με το BBC) : «για τις ωμότητες που διαπράττουν οι Ταλιμπάν», στο Σουάτ στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Η Μαλάλα έχει ήδη τιμηθεί με το πρώτο στη σειρά πακιστανικό βραβείο για την Ειρήνη.

Η επιτροπή του βραβείου μιλώντας για εκείνη αναφέρει : «θέλει να συνεισφέρει να κινητοποιηθεί η διεθνής αλληλεγγύη, να επαναβεβαιώσει τα γυναικεία δικαιώματα διεθνώς,  να εγγυηθεί την ασφάλεια των αγωνιστριών που διατρέχουν θανάσιμο κίνδυνο, τέλος να υπερασπιστεί στο πλευρό τους την ισότητα και την ειρήνη».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.