Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Στην εγκυμοσύνη δεν ξεχνάμε το ραντεβού στον οδοντίατρο

Στην εγκυμοσύνη δεν ξεχνάμε το ραντεβού στον οδοντίατρο


Πόσο καιρό έχεις να επισκεφτείς τον οδοντίατρό σου; Μάλλον αρκετό, καθώς πρόκειται για το ραντεβού σε γιατρό που μονίμως ξεχνάμε.

Λοιπόν, αν είσαι από εκείνες τις γυναίκες που είναι συνεπέστατες ως προς την υγιεινή των δοντιών τους, δεν χρειάζεται να κλείσεις ραντεβού τώρα αμέσως. Φυσικά και θα το κάνεις κάποια στιγμή προσεχώς, αφού η καλή κατάσταση των δοντιών σου σε προφυλάσσει και από άλλα προβλήματα υγείας, για παράδειγμα, καρδιακά.

Αν όμως είσαι έγκυος, καλύτερα να πυκνώσεις τις επισκέψεις σου στον οδοντίατρο, αφού, όπως μας λέει η Marjorie Jeffcoat, DMD στο University of Pennsylvania School of Dental Medicine, η πλάκα βακτηριδίων μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές, που εκτός από τα προαναφερθέντα καρδιακά προβλήματα, μπορεί να προκαλέσουν πρόωρο τοκετό. Επίσης, συμπληρώνει η Jeffcoat, η χρήση ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας θα σε απαλλάξει πιο αποτελεσματικά από την πλάκα απ’ ό,τι η κοινή οδοντόβουρτσα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter