Στραπατσάδα με γραβιέρα και κρεμμύδια

Η στραπατσάδα είναι από τα πιο γρήγορα και εύκολα καλοκαιρινά πιάτα που μπορεί να φτιάξει μια νοικοκυρά. Αποτελεί χαρακτηριστικό νησιωτικό πιάτο ενώ είναι ιδανικό συνοδευτικό για ούζο.

Υλικά:

6 ντομάτες
8 αυγά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
200 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τα σποράκια, τις στραγγίζετε από τα πολλά υγρά, τις ψιλοκόβετε και τις αφήνετε να βγάλουν τα υπόλοιπα υγρά σε ένα τρυπητό σκεύος. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρετε τα κρεμμύδια για 6 λεπτά. Προσθέτετε στο τηγάνι τις ντομάτες μαζί με αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη. Αφήνετε τις ντομάτες να σιγοψηθούν για 25 λεπτά μέχρι τα υγρά να εξατμιστούν εντελώς και κατόπιν προσθέτετε τα αυγά, τα οποία προηγουμένως τα έχετε χτυπήσει καλά με το σύρμα μαζί με αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά, πασπαλίζετε με τη γραβιέρα και ψήνετε για 5 λεπτά μέχρι να σφίξουν τα αυγά και να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Στο τέλος ρίχνετε και την πράσινη ψιλοκομμένη πιπεριά.