Αρχική InfoTeens Νέα Συμβόλαιο θανάτου στο Facebook

Συμβόλαιο θανάτου στο Facebook

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ολλανδία αλλά και σε όλη την υφήλιο η πρωτοφανής υπόθεση "Facebook murder" σύμφωνα με την οποία ένα 15χρονο αγόρι πήρε 1000 ευρώ από δύο ανήλικα κορίτσια για να σκοτώσει την 14χρονη φίλη τους, επειδή δεν τους άρεσαν τα σχόλια που έκανε στο Facebook.

Όπως αναφέρουν τα μέσα της χώρας, ο 15χρονος καταδικάστηκε σε 1 χρονο εγκλεισμό σε φυλακή ανηλίκων τη Δευτέρα καθώς κρίθηκε ένοχος ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου ένα άτυχο 14χρονο κορίτσι, τη Γουίνσι, του οποίου τα σχόλια στην δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης οδήγησαν στο συμβόλαιο θανάτου.

Στην υπόθεση εμπλέκονται οι δύο φίλες της 14χρονης, με την οποία είχαν διαμάχη στο Facebook επί βδομάδες. Τελικά, τα δύο κορίτσια πλήρωσαν τον 15χρονο 1000 ευρώ για να σκοτώσει την 14χρονη. Το αγόρι δεν γνώριζε την άτυχη κοπέλα, και σύμφωνα με το δικαστήριο, έδρασε «κατά παραγγελία άλλων». Οι γονείς της Γουίνσι δήλωσαν απογοητευμένοι από την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά όπως είπαν «αυτός είναι ο νόμος και είμαστε ανίσχυροι να κάνουμε κάτι διαφορετικό».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.