- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Συμμετέχουμε στον 29ο Μαραθώνιο Αθηνών

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο φετινός, 29ος Μαραθώνιος Αθηνών, όπου παράλληλα με την Κλασική Διαδρομή την Κυριακή θα γίνουν και οι μίνι μαραθώνιοι των 10 και 5 χιλιάδων μέτρων. Πράγμα που σημαίνει ότι αξίζει να κάνουμε κι εμείς μια προσπάθεια στη μικρή διαδρομή και όσο αντέξουμε. Η εμπειρία για όλη την οικογένεια και το αίσθημα της περηφάνιας θα είναι μοναδικά.

Όσον αφοά στις συμμετοχές, θα λάβουν μέρος 19.000 δρομείς, οι 8.500 εκ των οποίων θα συμμετέχουν στην Κλασική Διαδρομή των 42 χιλιομέτρων. «Εχετε τον πιο σπουδαίο Μαραθώνιο στον κόσμο. Κουβαλάτε ως χώρα την ιστορία του ημεροδρόμου κι αποτελεί για την χώρα σας μεγάλη ευκαιρία να την αναδείξετε όσο περισσότερο μπορείτε», σχολίασε ο πρόεδρος Διεθνής Ένωσης Μαραθωνίων Δρόμων, Πάκο Μποράο, στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση.

Να σημειωθεί ότι ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO.

Παράλληλα με τον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών διεξάγεται και ανοικτός λαϊκός Αγώνας Δρόμου 5χλμ.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο, επί της Λεωφόρου Βασ. Κωνσταντίνου (αριστερό ρεύμα), στο ύψος του αγάλματος του Γ. Αβέρωφ. Η διαδρομή διατρέχει το ιστορικό κέντρο της πόλης της Αθήνας, περνώντας μπροστά από σημαντικά μνημεία και κτίρια της πόλης, όπως το Πολεμικό Μουσείο, η Βουλή, η Πλατεία Συντάγματος, η Ακρόπολη. Αναλυτικότερα, η διαδρομή του Αγώνα Δρόμου 5χλμ περιλαμβάνει τις οδούς:

Λεωφόρος Βασ. Κωνσταντίνου (Παναθηναϊκό Στάδιο) – Ριζάρη – Λεωφόρος Βασ. Σοφίας (Πολεμικό Μουσείο) – Λεωφόρος Αμαλίας (Βουλή) – Στύλοι Ολυμπίου Διός – Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Είσοδος Θεάτρου Ηρώδου Αττικού (αναστροφή στο ύψος της οδού Προπυλαίων) – Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Στύλοι Ολυμπίου Διός – Λεωφόρος Βασ. Όλγας – Λεωφόρος Βασ. Κωνσταντίνου (Παναθηναϊκό Στάδιο).

Ο τερματισμός του Αγώνα Δρόμου 5χλμ θα λάβει χώρα εντός του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Η διαδρομή θεωρείται πολύ ευκολότερη από εκείνη των 10 χλμ. και δίνει την ευκαιρία σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης, να συμμετάσχουν ενεργά σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός και, τρέχοντας, να βιώσουν τη χαρά του τερματισμού μέσα στο ιστορικότερο και ωραιότερο στάδιο στον κόσμο, το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 5χλμ θα δωθεί στις 09.30πμ, μαζί με την εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 10χλμ. Οι δρομείς πρέπει να βρίσκονται στο χώρο του αγώνα τουλάχιστον μία (1) ώρα πριν την εκκίνηση.

Για να συμμετάσχει κάποιος στον Αγώνα Δρόμου 5χλμ θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του.

Αγώνας Παιδιών 700 μ.

Την ημέρα του αγώνα, και δεδομένου ότι η ώρα εκκίνησης του Αγώνα ορίζεται στις 10:40-10:45, όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να συγκεντρωθούν στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, μιάμιση ώρα πριν τον Αγώνα, δηλαδή το αργότερο στις 09:15-09:30. Κανένα παιδί που δεν θα θα έχει παραδοθεί μέχρι την ώρα αυτή, από τον κηδεμόνα ή τον υπεύθυνο του φορέα που θα έχει δηλώσει τα παιδιά ομαδάρχη στο συγκεκριμμένο χώρο του Ζαππείου που θα έχει οριοθετήσει η Ο.Ε. του ΚΜΑ, δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στον Αγώνα. Η μεταφορά των παιδιών στο χώρο της Εκκίνησης (Ζάππειο) είναι ευθύνη των γονέων ή/και των υπευθύνων των φορέων που θα δηλώσουν παιδιά. Επίσης, η παραλαβή των παιδιών θα μπορεί να γίνει μετά τον τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο μόνο με τη Βεβαίωση Συνοδείας που έχουν πάρει οι παραπάνω. Στο χώρο συγκέντρωσης στο Ζάππειο θα δοθεί στα παιδιά και σχετικό t-shirt για να φορέσουν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΥΝΟΔΩΝ

Στις 10:30, όλοι οι κηδεμόνες και συνοδοί των παιδιών θα πρέπει να αποχωρήσουν από το χώρο συγκέντρωσης των παιδιών, παίρνοντας μαζί τους τη σακούλα με το ρουχισμό των συμμετεχόντων παιδιών και να κατευθυνθούν είτε προς στο χώρο της εκκίνησης, είτε προς το Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου θα τερματίσουν τα παιδιά.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Η εκκίνηση θα δοθεί επί της Λεωφόρου Β. Όλγας και η διαδρομή 700μ. τερματίζει μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Θα δοθούν 2 εκκινήσεις: 10:40 (11-12 ετών) & 10:45 (9-10 ετών).

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ / ΣΥΝΟΔΟΥΣ

Για την παραλαβή ενός παιδιού, ο κηδεμόνας/συνοδός απευθύνεται στους Επικεφαλείς των εθελοντών που έχουν την ευθύνη φύλαξης και προστασίας των παιδιών στον οριοθετημένο χώρο συνάντησης. Ο Χώρος Παράδοσης των παιδιών θα είναι η μαρμάρινη κερκίδα του «πετάλου» του Παναθηναϊκού Σταδίου, όπου θα οδηγηθούν τα παιδιά, αμέσως μετά τον τερματισμό τους και την έξοδό τους από τον αγωνιστικό χώρο. Οι Επικεφαλείς παραδίδουν τα παιδιά στους κηδεμόνες/συνοδούς τους μόνο με την επίδειξη της Βεβαίωσης Συνοδείας που έχουν παραλάβει από το Κέντρο Εγγραφών. Κανένας άλλος δεν μπορεί να παραλάβει παιδί από το χώρο αυτό παρά μόνο με την επίδειξη της βεβαίωσης.