Συνέδριο για ένα κόσμο χωρίς τσιγάρο

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον έλεγχο του καπνίσματος “Μαθαίνω να Μην Καπνίζω”, που συνδιοργανώνουν τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία και τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard, ξεκίνησε σήμερα.

Το συνέδριο, με στόχο, την ενημέρωση των μαθητών για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και ακολούθως την μείωση του, θα διαρκέσει έως το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, και πραγματοποιείται στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας.

Με αφορμή το συνέδριο ο πρόεδρος της εθνικής Επιτροπής για τον έλεγχο του καπνίσματος, καθηγητής Π. Μπεχράκης προτείνει να αυξηθεί η τιμή των τσιγάρων κατά δύο ευρώ, εκτιμώντας ότι αυτό θα συμβάλλει στη μείωση του αριθμού των καπνιστών κατά 460.000 αλλά και σε αύξηση των κρατικών εσόδων.

Όσον αφορά στους νέους ο καθηγητής εκτιμά ότι ένα τόσο ακριβότερο πακέτο τσιγάρα μπορεί να αποτρέψει 150.000 νέους να ξεκινήσουν το κάπνισμα και να μειώσουν κατά 235.000 τους πρόωρους θανάτους που σχετίζονται με τη συνήθεια του καπνίσματος.