Αρχική InfoTeens Υγεία Συνέδριο για ένα κόσμο χωρίς τσιγάρο

Συνέδριο για ένα κόσμο χωρίς τσιγάρο

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον έλεγχο του καπνίσματος "Μαθαίνω να Μην Καπνίζω", που συνδιοργανώνουν τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία και τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard, ξεκίνησε σήμερα.

Το συνέδριο, με στόχο, την ενημέρωση των μαθητών για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και ακολούθως την μείωση του, θα διαρκέσει έως το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, και πραγματοποιείται στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας.

Με αφορμή το συνέδριο ο πρόεδρος της εθνικής Επιτροπής για τον έλεγχο του καπνίσματος, καθηγητής Π. Μπεχράκης προτείνει να αυξηθεί η τιμή των τσιγάρων κατά δύο ευρώ, εκτιμώντας ότι αυτό θα συμβάλλει στη μείωση του αριθμού των καπνιστών κατά 460.000 αλλά και σε αύξηση των κρατικών εσόδων.

Όσον αφορά στους νέους ο καθηγητής εκτιμά ότι ένα τόσο ακριβότερο πακέτο τσιγάρα μπορεί να αποτρέψει 150.000 νέους να ξεκινήσουν το κάπνισμα και να μειώσουν κατά 235.000 τους πρόωρους θανάτους που σχετίζονται με τη συνήθεια του καπνίσματος.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.