Συναυλία αλληλεγγύης στους Γιατρούς του Κόσμου την Πρωτομαγιά

Συναυλία αλληλεγγύης στην οργάνωση Γιατροί του Κόσμου θα πραγματοποιηθεί την Πρωτομαγιά, (στις 8 το βράδυ) στην Τεχνόπολη (Πειραιώς 100, Γκάζι). Συμμετέχουν οι encardia με τραγούδια της Ιταλικής Αντίστασης των αρχών του 20ου αιώνα, ο Ηλίας Λογοθέτης με νεότερα, η ομάδα ballo del mare που μας μαθαίνει τα βήματα της tarantella pizzica και η ομάδα Κρουστών του ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση.

Την συναυλία συνδιοργανώνουν η ΕΡΤ, η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και μιας και όσοι πιστοί προσέλθουν δεν θα κληθούν να πληρώσουν αντίτιμο εισόδου παρακαλούνται να συνεισφέρουν στο έργο της σημαντικής ανθρωπιστικής οργάνωσης χαρίζοντας ένα κουτί αντιβίωση για ενήλικες /παιδιά ή ένα κουτί με παυσίπονο ή ένα κουτί γάλα.

Λίγα λόγια για τους Γιατρούς του Κόσμου

Δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή). Ταυτόχρονα ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Περισσότεροι από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Τανζανία, την Αλγερία κ.α.

Στο πεδίο των αποστολών, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.