Αρχική InfoSchool Λύκειο Σχετικά με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Σχετικά με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Η Επιτροπή Πανελλαδικών Εξετάσεων του Συλλόγου Εκαπιδευτικών Φροντιστών Αττικής εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το πρώτο μάθημα των Πανελληνίων Εξετάσεων, τη Νεοελληνική Γλώσσα.

Α΄ ΜΕΡΟΣ
Το κείμενο που δόθηκε προς περίληψη ήταν απαιτητικό με εκτενή μεταφορικό λόγο, που ίσως δυσκόλευε τους μαθητές στη σύνταξη περίληψης, καθώς είχε και αρκετά αναβαθμισμένο λεξιλόγιο και πυκνά νοήματα.

Β΄ ΜΕΡΟΣ: ΛΕΞΙΛΟΓΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ
Οι ασκήσεις ήταν σαφείς, ως προς τη διατύπωση, βατές και αναμενόμενες στην απάντησή τους με κλιμακούμενη δυσκολία εξαιτίας του αναβαθμισμένου επιπέδου του κειμένου.

Γ΄ ΜΕΡΟΣ
Τα ζητούμενα της έκθεσης ήταν ξεκάθαρα και σαφή, ενδιαφέροντα για τους μαθητές και έδιναν αφορμή για προβληματισμό πάνω στο τόσο σημαντικό θέμα της αισθητικής καλλιέργειας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.