Σύνεντευξη του Γιώργου Λιανού στο infokids.gr: Πατέρας γίνεσαι, δεν το μαθαίνεις από βιβλία!

Μπορεί ο Γιώργος Λιανός να αγαπάει τη μουσική και το τραγούδι αλλά τον τελευταίο καιρό η κόρη του έχει πάρει την πρώτη θέση στην καρδιά του. Ο γνωστός τραγουδιστής και παρουσιαστής πλέον μας μίλησε για την τριών μηνών κορούλα του, τη σχέση του με τη γυναίκα του Ανθή, αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη μουσική βιομηχανία, αφού όπως αποκαλύπτει δεν είναι το αγαπημένο παιδί των ραδιοφωνικών παραγωγών.

– Επαγγελματικά τι κάνεις αυτή την εποχή;
Μόλις τελείωσα τα γυρίσματα του GALILEO και κάνω τα τελευταία σπικάζ, πολλή δουλειά! Επίσης κάνω συναυλίες μαζί με τον Γιάννη Βαρδή σε όλη την Ελλάδα. Συνεργαζόμαστε τα τελευταία 2 χρόνια.

– Πότε θα έχουμε μουσικά σου νέα; Ετοιμάζεις τίποτα καινούργιο;
Ειλικρινά δεν ξέρω. Δυστυχώς έτσι όπως είναι η κατάσταση στην ελληνική δισκογραφία και τα ραδιόφωνα είναι πολύ δύσκολα να προωθήσεις τη δουλειά σου. Πόσο μάλιστα εγώ, που εδώ και αρκετό καιρό κινούμαι μόνος μου χωρίς μάνατζερ και εταιρία. Παρ’ όλα αυτά, δεν απογοητεύομαι και σύντομα θα ετοιμάσω κάτι καινούργιο.

– Πιστεύεις ότι άφησες πίσω το τραγούδι με την παρουσίαση; Έχεις μετανιώσει για τις επαγγελματικές σου κινήσεις;
Όχι, δεν το έχω μετανιώσει. Η παρουσίαση στην τηλεόραση είναι κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ και νιώθω άνετα να την κάνω. Το ότι στο χώρο της μουσικής δεν έχω κάνει ανάλογα βήματα έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν είμαι το αγαπημένο παιδί του ραδιοφώνου. Έβγαλα κομμάτι την προηγούμενη χρονιά και μάλιστα με ηχηρές υπογραφές δημιουργών όπως ο Αντώνης Βαρδής και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος αλλά δεν συγκίνησαν τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς. Άλλο ένα κομμάτι που μου έδωσε ο Γιάννης Πάριος παραμένει στο ντουλάπι, μιας και δεν θέλω να έχει την ίδια τύχη. Ελπίζω να αλλάξει η τακτική των playlist και να βρεθεί χώρος γι’ αυτό το τραγούδι.

– Τι έχει αλλάξει στη ζωή σου μετά τη γέννησή της κόρης σου;
Όλα έχουν αλλάξει, πρόσφατα έκλεισε τους τρεις μήνες ζωής. Οι ρυθμοί της ζωής μας, το ωράριο, όλα πλέον ρυθμίζονται σύμφωνα με τις δικές της ανάγκες, αλλά με έναν μοναδικό τρόπο που δεν μας στεναχωρεί καθόλου. Έχει τον τρόπο της να μας τουμπάρει από τώρα… ειδικά εμένα.

– Η σχέση σου με την Ανθή έχει αλλάξει;
Ελπίζω πως όχι!!! Νομίζω η αγάπη που υπάρχει μεταξύ μας έχει αποκτήσει πλέον και μια βαθύτερη διάσταση. Φέραμε στον κόσμο έναν άνθρωπο και αυτό θα μας συνδέει για πάντα. Φυσικά προσπαθούμε να βρίσκουμε χρόνο να κάνουμε και πράγματα τα οποία έχουν να κάνουν αποκλειστικά με τους δυο μας.

– Ασχολείσαι με τη μικρή ή αφήνεις τα περισσότερα στη μητέρα της;
Κάνω τα πάντα όσο βρίσκομαι δίπλα της, αλλά δυστυχώς λείπω αρκετές ώρες επομένως το περισσότερο βάρος πέφτει στην Ανθή.

– Πόσο δύσκολο είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί σε μια τέτοια δύσκολη εποχή που ζούμε;
Έλα ντε… θα σου πω όταν μεγαλώσει!!! Πάντως γενικά σαν άτομο είμαι ανασφαλής όποτε η όλη κατάσταση με αγχώνει πάρα πολύ.

– Όταν βρίσκεσαι σε μια παρέα και η συζήτηση πηγαίνει στα παιδιά τι κάνεις; Βαριέσαι ή ακούς με προσοχή;
Ακούω, άλλα μη φανταστείς…νομίζω όλα θα πάρουν το δρόμο τους φυσιολογικά. Όπως μαθαίνει η μικρή, έτσι θα μάθω κι εγώ. Πατέρας γίνεσαι, δεν το μαθαίνεις από βιβλία.

– Τι πιστεύεις ότι είναι πιο σημαντικό στην ανατροφή ενός παιδιού;
Η ειλικρίνεια και το να του δώσεις την ευκαιρία να οργανώσει το δικό του τρόπο σκέψης!

– Σας βοηθάνε οι γονείς σας ή είστε μόνοι σας; Πόσο σημαντικό είναι να μεγαλώνει το παιδί με τους γονείς τους και όχι με κάποιον τρίτο;
Δυστυχώς δεν έχουμε γιαγιάδες κοντά μας. Είναι όλες γύρω στις οκτώ ώρες απόσταση. Η μια στην Ήπειρο και η άλλη στην Αμερική. Άρα όλα τα κάνουμε μόνοι μας. Θα προτιμούσα να τους είχα κοντά, νομίζω όταν ένα παιδί μεγαλώνει κοντά σε παππούδες κερδίζει μια καλύτερη ποιότητα γνώσης των πραγμάτων, που περιέχει, αν θες, ακόμα και περισσότερη κουλτούρα! Φυσικά τον πρώτο λόγο σε όλα αυτά θα πρέπει να τον έχουν οι γονείς.

– Ποια είναι η πιο βαρετή διαδικασία και πια η πιο διασκεδαστική όσο αφορά τη μικρή;
Δεν υπάρχει κάτι βαρετό αυτή τη στιγμή! Όλα είναι τέλεια! Το μόνο που φοβάμαι είναι αργότερα όταν θα πρέπει να τη βοηθάω στα μαθήματα γιατί δεν έχω ούτε μεταδοτικότητα ούτε υπομονή. Θα πρέπει να το δουλέψω λίγο αυτό. Το πιο διασκεδαστικό αυτή τη στιγμή είναι το μπάνιο της αλλά και οι ώρες πτήσης που έχουμε μαζί όταν τη σηκώνω ψηλά στον ουρανό και αυτή παραμιλάει.

– Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σου φόβος γι’ αυτή;
Πάρα πολλοί, δεν θέλω να το σκέφτομαι..

– Σε προβληματίζει η κοινωνία που μεγαλώνει η κόρη σου; Θα ήθελες να μεγαλώσει στη Νέα Υόρκη όπως η μητέρα της;
Ναι, αυτό θα το ήθελα πάρα πολύ, άπλα προτιμάω να μεγαλώσει εδώ και αργότερα να πάει για σπουδές εκεί. Έτσι νομίζω θα εκτιμήσει περισσότερα αυτά που προσφέρονται εκεί.

– Τι θα ήθελες να πάρει από σένα και τι από την Ανθή. Τόσο εξωτερικά όσο και από θέμα χαρακτήρα.
Από μένα την υπομονή, τη διπλωματία και λίγο ταλέντο παραπάνω στα καλλιτεχνικά και από την Ανθή το πείσμα, τον τσαμπουκά και όλα τα εξωτερικά χαρακτηριστικά!!!