Τένις και παραλία πάνε μαζί!

Το τέννις πάει παραλία και γίνεται BEACH TENNIS! Αν λατρεύετε τα αθλήματα της παραλίας ή θέλετε ένα δυνατό και αποτελεσματικό σπορ για να γυμναστείτε ίσως το beach tennis είναι το άθλημά σας. Ένα ζευγάρι κατάλληλες ρακέτες και ο/η κολλητός/ή φίλος/η είναι αρκετά! Η ιδέα ξεκίνησε από την Αμερική τη δεκαετία του ’80 αλλά κάθε χρόνο πλέον διοργανώνονται ακόμα και τουρνουά στη χώρα μας. Στη χώρα μας το άθλημα άρχισε να κάνει δυναμική εμφάνιση στις παραλίες το 2004, όταν διοργανώθηκε το πρώτο open τουρνουά από το “Tennis Society”, το πρώτο εξειδικευμένο περιοδικό για το τένις. Το beach tennis -ή αλλιώς η παράκτια αντισφαίριση- αποτελεί ουσιαστικά την εξέλιξη της κλασικής ξυλορακέτας.Αν θέλετε να ασχοληθείτε σοβαρά πρέπει να ξέρετε μερικές σημαντικές πληροφορίες: Το γήπεδο είναι το ίδιο με το beach volley (8 επί 16 μέτρα) αλλά φυσικά το φιλέ χαμηλώνει στο 1,70μ. Όπως και στο beach volley, έτσι και στο beach tennis, η μπάλα πρέπει να αποκρούεται στον αέρα και όχι να πέφτει στην άμμο, γιατί σε αυτήν την περίπτωση τον πόντο κερδίζει η αντίπαλη ομάδα. Για την απόκρουσή της χρησιμοποιείται ειδική ρακέτα, η οποία είναι πιο κοντή σε σχέση με αυτήν του παραδοσιακού τένις και δεν έχει πλέγμα χορδών.

Είναι ένα άθλημα κατάλληλο για όλους. Γυμνάζει κυρίως το μυϊκό σύστημα των μηρών και των γλουτών αλλά η παρατεταμένη αερόβια άσκηση συμβάλλει στο αδυνάτισμα και τη σύσφιξη. Ταυτόχρονα αναπτύσσονται τα αντανακλαστικά, ο συντονισμός των κινήσεων, η ταχύτητα, αλλά και η αντοχή.

Πριν ξεκινήσετε

Ενα δεκάλεπτο προθέρμανσης στην παραλία προς αποφυγή μυϊκών τραυματισμών την ώρα του παιχνιδιού επιβάλλεται. Μην ξεχάσετε το αντηλιακό, το μπουκαλάκι με το νερό και το καπέλο σας!

Θα μάθετε περισσότερα στο www.beachtennis.gr και στο http://www.tennisnews.gr