Αρχική Διάφορα "Ταξίδια πολιτισμού στη βιβλιοθήκη Ρεθύμνου" (9-23/8)

"Ταξίδια πολιτισμού στη βιβλιοθήκη Ρεθύμνου" (9-23/8)

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Σύλλογο καλλιτεχνών για την προώθηση της Τέχνης κατ-ART-ι διοργανώνουν για τον Αύγουστο μια σειρά παιδικών εκδηλώσεων στον προαύλιο χώρο της Βιβλιοθήκης και της εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας με τίτλο "Ταξίδια πολιτισμού στη βιβλιοθήκη".

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 9 Αυγούστου 19.00: "Και με ήλιο και με θάλασσα"

Μουσικά Παραμύθια με την Μαρία Τσουκνάκη και τον Άλκη Πασχαλίδη. Η ναυτική μας κληρονομιά μέσα από το φίλτρο των παραμυθιών ("Ο ήλιος και ο βοριάς" Αίσωπος, "Η γοργόνα και ο καλός ψαράς", "Η Ανδραβίδα και ο Γιάννης" λαϊκά παραμύθια). Ένα ταξίδι μέσα από τραγούδια, λαϊκά παραμύθια και μύθους με θέμα τη θάλασσα, τα καράβια, τον ήλιο και τις μεταμορφώσεις.
Θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι: Πανιά μεταμορφώνονται σε θάλασσες και όλοι ταξιδεύουμε σαν ψάρια, βάρκες και πουλιά.

Παρασκευή 10 Αυγούστου 19.00: Εικαστικό εργαστήριο: Θαλασσινά τοπία με γοργόνες, ψάρια, κογχύλια και αστερίες

Θα φτιάξουμε τη θαλάσσια σπηλιά της γοργόνας που θα ανοιγοκλείνει με τα πλάσματα του βυθού να μπαινοβγαίνουν. Τα παιδιά πρέπει να φέρουν ένα κουτί παπουτσιών.

Τρίτη 21 Αυγούστου 19.00: "Ο κύκλος της κλωστής"

Μουσικά Παραμύθια με την Μαρία Τσουκνάκη και τον Άλκη Πασχαλίδη. Αφήγηση παραμυθιών, μουσικές και τραγούδια που διαπραγματεύονται την τέχνη της ύφανσης ("Ο μύθος της Αράχνης" μυθολογία, "Η χρυσοδάκτυλη" λαϊκό παραμύθι, "Ο βοσκός και η κλωστή" του Γιάννη Νεγρεπόντη). Από την πρώτη ύλη στην κλωστή και από την κλωστή στο πανί, τα παιδιά θα παρακολουθήσουν και θα βιώσουν το συναρπαστικό ταξίδι μιας κλωστής.

Θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι: Κόκκινη κλωστή δεμένη… ένα παιχνίδι με σκοινιά που μπερδεύονται και ξεμπερδεύονται κι εμείς έντομα πιασμένα στον ιστό μιας αράχνης ξεγλιστράμε ζουζουνίζοντας.

Τετάρτη 22 Αυγούστου 19.00: Εκπαιδευτικό πολιτιστικό πρόγραμμα από τη ΜΟΥΣΑ - Υπηρεσίες πολιτιστικής εκπαίδευσης με θέμα: "Υφαίνουμε;"

Ναι, υφαίνουμε. Τα παιδιά γνωρίζουν τη διαδικασία παραγωγής ενδυμάτων, περιεργάζονται τις πρώτες ύλες, βάφουν μαλλί, υφαίνουν σε παιδικούς αργαλειούς, αγγίζουν και καταλαβαίνουν την υφή στα μάλλινα, βαμβακερά, λινά κρητικά υφαντά και αποτυπώνουν τα σχέδιά τους. Τα κορίτσια φορούν υφαντές ποδιές, τα αγόρια τη βούργια. Τέλος, ακούνε το μύθο της αράχνης και ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι.

Πέμπτη 23 Αυγούστου 19.00: Εικαστικό εργαστήριο με αυτοσχέδιους αργαλειούς

Φτιάχνουμε χάρτινα πολύχρωμα υφαντά και κουρελούδες με πολύχρωμα κουρέλια και μαλλιά.

Όλες οι δράσεις έχουν μια μικρή συμμετοχή
3€.
Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος.
Κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες στα τηλέφωνα της βιβλιοθήκης τις πρωινές ώρες στα 28310 20237 και 28310 20239, καθώς και στο 69462 69347.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.