Ταχύρρυθμα σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού από το Θέατρο της Ημέρας

Δύο ταχύρρυθμα σεμινάρια για το θεατρικό παιχνίδι, την έκφραση αλλά και τα σημεία της όψης στο θέατρο (σκηνικά, κοστούμια, φωτισμοί), πραγματοποιεί αυτό το Σαββατοκύριακο (10 & 11/3) σε Αθήνα και Ηράκλειο το Θέατρο της Ημέρας.

Το ένα σεμινάριο με θέμα: «Από τον λόγο στην κίνηση», θα διεξαχθεί το Σάββατο & την Κυριακή και ώρα 10:00 – 15:00, στο Θέατρο της Ημέρας (Γεννηματά 20, Μετρό Πανόρμου). Η σκηνοθέτης-ηθοποιός Κατερίνα Πολυχρονοπούλου μέσα από μια σειρά ασκήσεων και αυτοσχεδιασμών για σωστή αναπνοή, άρθρωση, εκφορά και θεατρικότητα του λόγου, δείχνει πως οδηγούμαστε στην κίνηση αλλά και στον καλύτερο τρόπο ομιλίας, έκφρασης και επικοινωνίας. Μέσα από λεκτικούς αυτοσχεδιασμούς, οι συμμετέχοντες διδάσκονται πώς διαμορφώνεται το παιχνίδι των ρόλων και διαπιστώνουν πόσο σημαντική είναι η ορθή χρήση του ακόμα και στην καθημερινότητά μας.

Το δεύτερο σεμινάριο με θέμα: «Από το Θεατρικό Παιχνίδι στην οργανωμένη παράσταση», θα γίνει με την Ανδρομάχη Μοντζολή (Σκηνοθέτη, Σκηνογράφο – Ενδυματολόγο, Θεατρολόγο, Καλλιτεχνικό Δ/ντή του Θεάτρου της Ημέρας) θα διεξαχθεί το Σάββατο 10/3 και ώρα 16:00 – 21:00 & την Κυριακή 11/3 10:00 – 15:00, στο Ηράκλειο Κρήτης, στο χώρο του ΜΙΚΡΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ (Ηρακλή 90, Ηράκλειο Κρήτης).

Σε αυτό το σεμινάριο θα διερευνηθούν τα σημεία της όψης στο θέατρο και το θεατρικό παιχνίδι, δηλαδή τα σκηνικά, τα κοστούμια και οι φωτισμοί. Τη σημασία τους, την αποστολή και το ρόλο τους στην παράσταση, τη μεταξύ τους σχέση, την εξέλιξή τους στην ιστορία του θεάτρου και παράλληλα τις επιρροές και επιδράσεις που δέχτηκαν από τα μεγάλα σκηνοθετικά ρεύματα που τα διαμόρφωσαν από Ιστορική, ιδεολογική, αισθητική και τεχνική άποψη.

Και τα δύο σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, φοιτητές παιδαγωγικής, θεατρολόγους, ηθοποιούς, καθώς και σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν μ’ έναν διαφορετικό τρόπο το θεατρικό φαινόμενο και επιχειρούν να διευρύνουν τους επικοινωνιακούς κώδικες και τις διδακτικές μεθοδολογίες, με βασικό εργαλείο το θέατρο.

Πληροφορίες-εγγραφές:
ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου)
Τηλ.: 210 6929090, 210 6995777