Αρχική InfoTeens Υγεία Τα βιντεοπαιχνίδια είναι εθιστικά όσο και τα ναρκωτικά

Τα βιντεοπαιχνίδια είναι εθιστικά όσο και τα ναρκωτικά


Εθιστικά όσο και το κάπνισμα και η χαρτοπαιξία είναι κάποια βιντεοπαιχνίδια σύμφωνα με την ψυχολόγο Ολίβια Μέτκαλφ από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας.
Η έρευνά της έδειξε πως οι εθισμένοι στα βιντεοπαιχνίδια έχουν πρόβλημα να συγκεντρωθούν και να ασχοληθούν και να φέρουν σε πέρας κάποια άλλη εργασία. Τα ίδια τα παιδιά μεταφέρουν την εμπειρία τους με επικίνδυνο καμάρι: "Είμαι φανατικός. Παίζω αυτή τη σειρά από το πρώτο παιχνίδι και πραγματικά το λατρεύω", δήλωσε ο Αυστραλός Οκάν Κάγια που έσπασε το ρεκόρ στο παιχνίδι Call of Duty: Black Ops II παίζοντας επί 122 ώρες! Πριν μερικούς μήνες όμως ένα άλλο παιδί με τον ίδιο εθισμό στο παιχνίδι Diablo III στην Ταϊβάν κατέρρευσε και πέθανε αφού επί 40 ώρες έπαιζε σε Ιντερνετ καφέ.

"Ανακαλύψαμε πως η προσοχή των φανατικών παικτών στρέφεται μόνο στις πληροφορίες που αφορούν το παιχνίδι", λέει η ψυχολόγος και προειδοποιεί ότι ακόμα και αν δεν θέλουν να το σκέφτονται είναι ανίκανοι να σταματήσουν.

Το φαινόμενο αυτό που ονομάζεται αποκλειστική προσήλωση της προσοχής είναι κοινό στους εθισμένους στην ηρωίνη, το κάπνισμα και την χαρτοπαιξία.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.