Τα βιντεοπαιχνίδια είναι εθιστικά όσο και τα ναρκωτικά


Εθιστικά όσο και το κάπνισμα και η χαρτοπαιξία είναι κάποια βιντεοπαιχνίδια σύμφωνα με την ψυχολόγο Ολίβια Μέτκαλφ από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας.
Η έρευνά της έδειξε πως οι εθισμένοι στα βιντεοπαιχνίδια έχουν πρόβλημα να συγκεντρωθούν και να ασχοληθούν και να φέρουν σε πέρας κάποια άλλη εργασία. Τα ίδια τα παιδιά μεταφέρουν την εμπειρία τους με επικίνδυνο καμάρι: “Είμαι φανατικός. Παίζω αυτή τη σειρά από το πρώτο παιχνίδι και πραγματικά το λατρεύω”, δήλωσε ο Αυστραλός Οκάν Κάγια που έσπασε το ρεκόρ στο παιχνίδι Call of Duty: Black Ops II παίζοντας επί 122 ώρες! Πριν μερικούς μήνες όμως ένα άλλο παιδί με τον ίδιο εθισμό στο παιχνίδι Diablo III στην Ταϊβάν κατέρρευσε και πέθανε αφού επί 40 ώρες έπαιζε σε Ιντερνετ καφέ.

“Ανακαλύψαμε πως η προσοχή των φανατικών παικτών στρέφεται μόνο στις πληροφορίες που αφορούν το παιχνίδι”, λέει η ψυχολόγος και προειδοποιεί ότι ακόμα και αν δεν θέλουν να το σκέφτονται είναι ανίκανοι να σταματήσουν.

Το φαινόμενο αυτό που ονομάζεται αποκλειστική προσήλωση της προσοχής είναι κοινό στους εθισμένους στην ηρωίνη, το κάπνισμα και την χαρτοπαιξία.