Αρχική InfoMommy Υγεία Τα "βιονικά" τρόφιμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κάνουν καλό στην υγεία μας

Τα "βιονικά" τρόφιμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κάνουν καλό στην υγεία μας

Τα τελευταία 11 χρόνια, στο Εργαστήριο του Τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας κάνει τη δική του επανάσταση, δημιουργώντας ... βιονικά τρόφιμα!

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρέτας και η επιστημονική του ομάδα μελετούν και παρασκευάζουν βιολειτουργικά τρόφιμα, που όσοι τα έχουν δοκιμάσει διαβεβαιώνουν ότι έχουν την ίδια νοστιμιά με τα συμβατικά και λειτουργούν ως «ασπίδα» του ανθρώπινου οργανισμού από ασθένειες.

Το παραπάνω εργαστήριο κατασκεύασε το ευρέως γνωστό πλέον κέικ τυρογάλακτος, πριν από περίπου έξι χρόνια, όπως και δική του επιτυχία θεωρείται η παραγωγή αλευριού με εκχύλισμα σταφυλιού, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ψωμιού, κέικ και άλλων σκευασμάτων.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο προϊόν έλαβε την επίσημη άδεια του Ενιαίου Φορέα Τροφίμων να χρησιμοποιεί «ισχυρισμό Υγείας», σύμφωνα με το νέο ευρωπαϊκό κανονισμό, καθώς διαθέτει την ιδιότητα να προστατεύει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων.

Με άλλα λόγια, όπως αναφέρει ο κ. Κουρέτας στο ΑΜΠΕ, πρόκειται για τρόφιμα που μπορούν να αναγράφουν στη συσκευασία νόμιμα ότι μπορούν να βοηθούν στην άμυνα του οργανισμού. Και τέτοια τρόφιμα είναι τα βιολειτουργικά, τρόφιμα που οφείλουν την παρασκευή τους σε κλινική μελέτη, διευκρινίζει.
Πηγή: ΑΜΠΕ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.