Αρχική Νέα Τα Ελληνόπουλα δείχνουν εξαιρετικά εξοικειωμένα με το Internet

Τα Ελληνόπουλα δείχνουν εξαιρετικά εξοικειωμένα με το Internet

Ακόμα κι αν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία Έλληνες δείχνουν κάποια… δυσπραγία σε ό,τι αφορά τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα παιδιά σήμερα ηλικίας 8-15 ετών (πολλές φορές και μικρότερα) φαίνεται πως παίζουν την τεχνολογία στα δάχτυλα. Σύμφωνα με έρευνα του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ), το 91% από 12 έως 15 ετών χρησιμοποιεί Η/Υ και οι 9 στους 10 έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ, με κατεξοχήν χώρο πρόσβασης το σπίτι τους. Τα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, που φοιτούν στο Γυμνάσιο, χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο τον Η/Υ και το Διαδίκτυο (εννέα στα δέκα) από τα παιδιά ηλικίας 8-11 ετών που φοιτούν στις τάξεις του Δημοτικού. Τα παιδιά αυτών των ηλικιών «παίζουν» πλέον στα δάχτυλα το Internet και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές δεδομένου ότι η χρήση τους έχει ενταχθεί σε ένα κομμάτι της εκπαίδευσης. Γεγονός που τους προσφέρει τη δυνατότητα να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες στο σπίτι τόσο για ψυχαγωγία (κατεβάζουν παιχνίδια, μουσική) όσο και για επικοινωνία (ανταλλαγή e-mails). Επίσης χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό υπολογιστή για αναζήτηση πληροφοριών για τα μαθήματα (68%). Τα παιδιά έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο κυρίως από το σπίτι σε ποσοστό 79%, από το σχολείο σε ποσοστό 35%, από τα Ιnternet cafe κατά 23% και από τα σπίτια φίλων σε ποσοστό 2%.

Η παραπάνω έρευνα έδωσε ακόμη τα εξής αποτελέσματα:
• Όσο συχνότερα χρησιμοποιούν τα παιδιά το Διαδίκτυο τόσο αυξάνονται και οι ώρες απασχόλησής τους με αυτό.
• Τα παιδιά που είναι καθημερινοί χρήστες ενός υπολογιστή, μπορεί να περάσουν ακόμη και τέσσερις ώρες στο Διαδίκτυο.
• Οι ηλεκτρονικές τους δεξιότητες αποκτήθηκαν κυρίως μέσω συγγενών και φίλων.

Η πλειονότητα των παιδιών συνδέεται στο Διαδίκτυο σε τουλάχιστον εβδομαδιαία βάση (88%), ενώ πολλοί είναι καθημερινοί χρήστες (47%) με τα κορίτσια να εμφανίζουν ένα ελαφρύ προβάδισμα στην καθημερινή χρήση (49%) έναντι των αγοριών (45%).
Βέβαια, το ίδιο υψηλή, αν και κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα, είναι και η χρήση του κινητού τηλεφώνου, φτάνοντας το ποσοστό του 72%. Κι αν θέλετε περισσότερα στοιχεία, το 89% των παιδιών διαθέτει καρτοκινητό τηλέφωνο, ενώ το 52% μιλά στο κινητό λιγότερο από μια ώρα την εβδομάδα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.