Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Τα καρύδια κάνουν "καλό" στην υγεία

Τα καρύδια κάνουν "καλό" στην υγεία

Πρόκειται για ένα από τους ξηρούς καρπούς με μεγάλη διατροφική αξία και είναι πλούσια σε βιταμίνες και πρωτεΐνες. Χάρη στις ίνες που περιέχουν βοηθάει το γαστρεντερικό ενώ περιέχει αρκετές βιταμίνες, μεταξύ των οποίων η βιταμίνη Ε, που έχει αντιοξειδωτική δράση.

Τα καρύδια περιέχουν επίσης την ουσία ρεσβερατρόλη, η οποία σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις πιθανόν να έχει αντικαρκινική δράση και παράλληλα να μειώνει κστά 40% τον κίνδυνο ανάπτυξης στεφανιαίας νόσου. Ακόμα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β6.

Τα καρύδια μάλιστα είναι τόσο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που συγκρίνονται με το κρέας, ειδικά το βοδινό, καθώς είναι πλούσια σε ασβέστιο και σχεδόν σε όλες τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία των μετάλλων που διαθέτει το βοδινό κρέας.

Τα καρύδια, όπως άλλωστε όλοι οι ξηροί καρποί, συγκριτικά με το κρέας, με το οποίο έχουν την ίδια διατροφική αξία, έχουν σαφώς λιγότερους ρύπους και επιβαρύνουν λιγότερο τον οργανισμό. Ωστόσο, ο οργανισμός απορροφά πιο εύκολα τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία από το κρέας παρά από τους ξηρούς καρπούς. Για παράδειγμα τρώγοντας κρέας που έχει 10 μονάδες ασβεστίου θα απορροφήσει τις 8 μονάδες ενώ τρώγοντας την ίδια ποσότητα κηρών καρπών με επίσης 10 μονάδες ασβεστίου θα απορροφήσει ίσως τις 4. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να καταναλώσει μεγαλύτερη ποσότητα ξηρών καρπών.

Το μόνο πρόβλημα είναι οι θερμίδες, που περιέχουν όπως όλοι οι ξηροί καρποί. Επίσης χρειάζονται προσοχή στην κατανάλωση όσον αφορά στην φρεσκάδα. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε σημάδια μύκητα δεν θα πρέπει να το καταναλώσετε.

Τα καρύδια μπορείτε να τα φάτε είτε σκέτα, είτε με γιαούρτι και μέλι είτε σε ένα ωραίο γλυκό όπως η καρυδόπιτα ή ένα κέικ με καρύδια. Επίσης ταιριάζουν υπέροχα σε πράσινες σαλάτες.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.