Τα Κύθηρα φέτος θα τα επισκεφτούμε

Παραφράζοντας το γνωστό τραγούδι “Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε” σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τα Κύθηρα για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Τα Κύθηρα, γνωστά στην αρχαιότητα για τη λατρεία της Ουρανίας ή Κυθηρείας Αφροδίτης στα νότια της Πελοποννήσου αποτελούν ένα ξεχωριστό σημείο που διασταυρώνονται οι ναυτικοί δρόμοι από και προς την Ανατολική Μεσόγειο. Οι αμμουδερές παραλίες, οι γραφικές ακρογιαλιές, τα σπήλαια και τα βενετσιάνικα και βυζαντινά μνημεία, τα κάστρα και τα παραδοσιακά χωριά, δένουν αρμονικά συνθέτοντας ένα μαγευτικό σκηνικό που συνεπαίρνει από την πρώτη στιγμή τους επισκέπτες.

Χώρα των Κυθήρων

Η Χώρα των Κυθήρων, η πρωτεύουσα του νησιού, όπου χτυπάει η καρδιά της τουριστικής και κοινωνικής ζωής είναι ιδανικό μέρος για τη διαμονή σας στο νησί. Τα γραφικά σοκάκια, οι καμάρες και τα ολόλευκα παραδοσιακά σπιτάκια είναι ο,τι πρέπει για τους απογευματινούς και βραδινούς σας περιπάτους με τελικό προορισμό το περίφημο μεσαιωνικό κάστρο που δεσπόζει στο λόφο πάνω από τη Χώρα. Το “Μάτι της Κρήτης” όπως το ονόμαζαν λόγω της στρατηγικής του θέσης, παρατηρώντας την κίνηση των καραβιών σε τρία πελάγη ταυτόχρονα, Ιόνιο, Αιγαίο και Κρητικό χτίστηκε σε διάφορες φάσης της ιστορίας του νησιού αλλά το μεγαλύτερο και κυριότερο τμήμα με την πρόσοψη χτίστηκε το 1503 από τους Βενετούς, οι οποίοι το επισκεύασαν και το ανασυγκρότησαν. Εντός του κάστρου αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας που αρχικά ήταν καθολική και το 1806 μετατράπηκε σε ορθόδοξη. Τέλος, μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο με ευρήματα της μινωικής και της κλασικής εποχής.

Για μπάνιο μπορείτε να πάτε: στο γειτονικό Καψάλι και στον όρμο της Φτελωτής με την μικρή παραλία που εντυπωσιάζει για τη φυσική της ομορφιά.
Διαμονή: Δωμάτια Παπαδόνικος, Τηλ.: 2736031592 (10:00-14:00 & 18.00-20:00)

Καψάλι

Το Καψάλι, το επίνειο της Χώρας, είναι ένας παραθεριστικός οικισμός πέριξ του οποίου βρίσκονται δύο κόλποι όπου δένουν βάρκες και σκάφη. Στην ομώνυμη παραλία μπορείτε να κάνετε θαλάσσια σπορ, να χαλαρώσετε στα μικρά και όμορφα καφέ και δοκιμάσετε γευστικά τοπικά εδέσματα στις ταβέρνες της περιοχής. Αξίζει να επισκεφθείτε το αγγλικό υδραγωγείο, τον παλαιό ανεμόμυλο στον Πίσω Γιαλό, τη βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Μύρωνα, το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας με τους σταλαγμίτες και τους σταλακτίτες και το νησάκι Αυγό με το εντυπωσιακό σχήμα και το χαρακτηριστικό σχήμα των 199 μέτρων.

Για μπάνιο μπορείτε να πάτε: στις πανέμορφες παραλίες Καψαλάκι, Σπαραγγάρι, στο Χαλκό, στο Βρουλέα με την βραχωδη ακρογιαλιά και στη Φυρή άμμο.
Διαμονή: Kapsali Sun, Τηλ.: +30 2736031830 Κιν.: +30 6976512074 Πελαγία Κουσουρή

Ποταμός

Το κεφαλοχώρι του νησιού με πλήθος αρχιτεκτονικών στοιχείων που αποπνέουν μια αρχοντιά μιας άλλης εποχής. Η καρδιά του χωριού είναι η πλατεία που σφύζει από ζωή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και το βράδυ καθώς εκεί γύρω βρίσκονται καφέ και εστιατόρια. Πρέπεςι να επισκεφθείτε την πέτρινη γέφυρα με τα 7 τόξα, ένα κτίσμα της Αγγλοκρατίας σε άριστη κατάσταση, το ξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη και το υπαίθριο θέατρο κοντά του, το καθιερωμένο κυριακάτικο παζάρι όπου μπορείτε να βρείτε τοπικά εδέσματα και ό,τι λογής πράγματα βάζει ο νους σας.

Για μπάνιο μπορείτε να πάτε: στο Λυκόδημο και τον Άγιο Ελευθέριο.
Διαμονή: Αντώνης Πρινέας, Τηλ.: +30 2736033628, Κιν.: +30 6977976746

Πώς θα φτάσετε στα Κύθηρα:
Αεροπορικώς από την Αθήνα.
Τηλ. Αεροδρομίου “Ελ. Βενιζέλος”: (+30) 210 3530000
Ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι του Πειραιά.
Τηλ. Λιμεναρχείου Πειραιά: (+30) 210 4226000-4, 210 4511310-17
Ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι του Γυθείου.
Τηλ. Λιμεναρχείου Γυθείου Λακωνίας: (+30) 27330 22262

Για περισσότερες προτάσεις διαμονής επισκεφθείτε το www.hotelink.gr