Αρχική InfoTeens Υγεία Τα λέιζερ βλάπτουν την όραση των εφήβων

Τα λέιζερ βλάπτουν την όραση των εφήβων

Οι ιδιαίτερα ισχυροί δείκτες λέιζερ που πωλούνται πλέον και μέσω διαδικτύου μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στα μάτια, προειδοποιούν αρκετοί γιατροί σε επιστολή τους στο περιοδικό The NewEngland Journal of Medicine. Ένα πρόσφατο περιστατικό που αναφέρουν είναι ένας 15-χρονος ο οποίος αγόρασε ένα πράσινο δείκτη λέιζερ «για πλάκα» -για να σπάει μπαλόνια από την άλλη άκρη του δωματίου του και για να ανοίξει τρύπες στα παπούτσια της αδερφής του κι ο οποίος υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς παίζοντας μπροστά στον καθρέφτη. Η ακτίνα έπεσε στα μάτια του αγοριού πολλές φορές και η όραση στο αριστερό του μάτι έγινε τόσο θολή ώστε να μην μπορεί να μετρήσει πόσα δάχτυλα του έδειχναν από απόσταση μεγαλύτερη του ενός μέτρου. Μετά από εξέταση διαπιστώθηκε αιμορραγία στον δεξί αμφιβληστροειδή και στο αριστερό του μάτι βλάβη σε τμήμα της ωχρής κηλίδας που ευθύνεται για την οξεία όραση. Όπως αναφέρουν οι γιατροί, παρόλο που η όρασή του βελτιώθηκε σημαντικά το τελευταίο διάστημα, εξακολουθεί να έχει κάποια προβλήματα όρασης.

Οι καταναλωτές μπορούν να προφυλαχθούν αγοράζοντας μόνο νόμιμα λέιζερ, τα οποία είναι ταξινομημένα σε κατηγορίες, (η ασφαλέστερη είναι η 1η κατηγορία, με όριο ενός milliwatt). Τα λέιζερ που μπορούν να σπάσουν μπαλόνια, να ανάψουν σπίρτα, ή να ανοίξουν τρύπες σε χαρτί είναι επικίνδυνα για τα μάτια δεν θα πρέπει ποτέ να στρέφονται προς τα μάτια κάποιου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.