Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Τα μεγάλα κινηματογραφικά πάθη προβάλλονται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας (από 17/1)

Τα μεγάλα κινηματογραφικά πάθη προβάλλονται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας (από 17/1)

Ο έρωτας μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη και αφήνει για πάντα το στίγμα του στον χρόνο. Από τις 17 έως τις 23 Ιανουαρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας μπορείτε να νιώσετε έντονα πάθη με το αφιέρωμα ελληνικών και ξένων ταινιών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ειδικότερα, θα προβληθούν  επτά ελληνικές ταινίες: «Αστέρω», του Δημήτρη Γαζιάδη ( 1929), «Δάφνις και Χλόη», του Ορέστη Λάσκου (1931), «Μικρές Αφροδίτες», του Νίκου Κούνδουρου (1963), «Τρωάδες», του Μιχάλη Κακογιάννη ( 1971), «Η τιμή της Αγάπης», της Τόνιας Μαρκετάκη (1984), «Δέσποινα», του Σωτήρη Γκορίτσα ( 1990), και «Μεταμφιεσμένη Γυναίκα», του Κώστα Αριστόπουλου ( 2002 ).

Επίσης, θα προβληθούν οι ταινίες «Σταυρωμένοι εραστές», του Γένζι Μιζογκούτσι ( 1954), «Ο Θεός έπλασε τη γυναίκα», του Ροζέ Βαντίμ (1956),  «Μήδεια», του Λαρς Φον Τρίερ ( 1988), η «Περιφρόνηση» του Ζακ Λυκ Γκοντάρ, «Τα φτερά του έρωτα» του Βιμ Βεντερς και  μια επιπλέον προβολή της βωβής ταινίας «Λούλου» του Παμπστ, με ζωντανή μουσική υπόκρουση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.