Τα μουσεία γιορτάζουν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
Διεθνής Ημέρα Μουσείων σήμερα, 18 Μαϊου, και τα μουσεία τιμώντας τον εορτασμό, είναι ανοιχτά με δωρεάν είσοδο για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Το μήνυμα που επιχειρείται να περάσει μέσω αυτής της επετείου είναι “να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης και της αμοιβαίας κατανόησης, τη συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς”.

Το Δίκτυο Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων καλεί τους Αθηναίους σε γνωριμία με τα μουσεία της πρωτεύουσας.

Δείτε εδώ όλες τις εκδηλώσεις που προσφέρουν όλο το τριήμερο τα μουσεία για τα παιδιά, αλλά και τους ενήλικες εδώ

Φέτος το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) εκτιμώντας ιδιαίτερα την προσφορά και τον ρόλο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην σύγχρονη κοινωνία, επέλεξε το ΜΓΦΙ ως τιμώμενο Μουσείο για το 2012.

Tο Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει με ατμοσφαιρικές μουσικές εκδηλώσεις στον εξώστη του δευτέρου ορόφου, με θέα την Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων και με ελεύθερη είσοδο για όλους, από τις 08.00 έως τις 22.00 και το εστιατόριο έως τα μεσάνυχτα).

Επίσης, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Μουσείο καθιερώνει την κοπή αναμνηστικών κερμάτων, για να φέρει τους επισκέπτες του πιο κοντά σε μικρά αλλά αγαπητά εκθέματα των συλλογών του.