Τα “ναι” και τα”όχι” στην περιποίηση του δέρματος

Το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε σε μια όμορφη γυναίκα είναι το δέρμα της – λείο, απαλό, καθαρό και λαμπερό. Το δέρμα σας μπορεί να είναι υπέροχο αν είστε 20 ή και 60! Να, τι πρέπει να κάνετε ή να μην κάνετε…

ΝΑΙ:

Να φοράτε μακιγιάζ με τα πιο αγνά υλικά . Όσα λιγότερα τα συστατικά σημαίνει συχνά ότι το μακιγιάζ είναι καλύτερο για το δέρμα σας.

ΟΧΙ:

Στον καπνό. Το κάπνισμα γερνάει πρόωρα το δέρμα σας. Η νικοτίνη συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, εμποδίζοντας τη ροή του οξυγόνου στο δέρμα σας.

ΝΑΙ:

Απολέπιση τακτικά. Μία φορά την εβδομάδα είναι αναγκαία για τους περισσότερους. Αν έχετε λιπαρό ή μικτό δέρμα, χρησιμοποιήστε μια χημική απολέπιση, όπως το γλυκολικό ή σαλικυλικό οξύ. Όσες έχουν κανονικό ή ευαίσθητο δέρμα θα αποκομίσουν το μέγιστο όφελος με μικροδερμοαπόξεση. Ρωτήστε τον δερματολόγο σας.

ΟΧΙ:

Μην ξεχνάτε να φοράτε αντηλιακό! Θα δείτε πόση διαφορά έχει το δέρμα μιας γυναίκας που φορά αντηλιακή με SPF τουλάχιστον 30, ακόμα και το χειμώνα. Ακόμα και αν είστε έξω μόνο λίγα λεπτά την ημέρα.

ΝΑΙ:

Χρησιμοποιήστε κρέμα για τα μάτια κάθε μέρα! Το δέρμα γύρω από τα μάτια σας είναι πολύ λεπτό και εύθραυστο. Προστατέψτε με SPF 30 κρέμα ματιών.

ΟΧΙ:

Ξεχνάτε το λαιμό σας, το στήθος και τα χέρια. Οι περιοχές αυτές γερνούν ταχύτερα ενώ συχνά αγνοούμαι στην καθημερινή μας ρουτίνα την περιποίηση αυτών των περιοχών. Η αντηλιακή προστασία, η απολέπιση και η ενυδάτωση είναι εξίσου σημαντικές σε αυτές τις περιοχές όπως είναι και στο πρόσωπό σας. Αναζητήστε προϊόντα με αντιγηραντικά συστατικά, όπως βιταμίνη Α, κινετίνη, χαλκό και βιταμίνη C.

ΝΑΙ:

Τρώτε και πίνετε υγιεινές τροφές.Η υγεία του δέρματος αρχίζει στο εσωτερικό. Πίνετε πολύ νερό για να κρατήσευε ενυδατωμένο και μην παραλείπετε τα αντιοξειδωτικά όπως εκείνα που βρίσκονται στο πράσινο τσάι και στα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α, Ε, C και βήτα καροτίνη. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, που μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στα κύτταρα. (Μπόνους! Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν και στην προστασία κατά του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων)

ΟΧΙ:

Αφήνετε το δέρμα σας χωρίς ενυδάτωση. Πολλές γυναίκες κάνουν το λάθος να μην ενυδατώνουν με κρέμα το δέρμα τους επειδή είναι λιπαρό κι έχει μαύρα στίγματα και σπυράκια. Αυτό κάνει το πρόβλημα χειρότερο. Όταν από το δέρμα έχουν αφαιρεθεί όλα τα φυσικά έλαια του, παράγει ακόμα περισσότερο σμήγμα για να τα αναπληρώσετε. Αυτή η ουσία είναι αυτό που φράζει τους πόρους, προκαλώντας τα σπυράκια. Ένα απαλό καθαριστικό και τακτική απολέπιση είναι αυτό που χρειάζεται το δέρμα σας. Εάν αντιμετωπίζετε σοβαρό πρόβλημα ακμής, ο μόνος κατάλληλος να το αντιμετωπίσει είναι ο δερματολόγος.

ΝΑΙ:

Να είστε συνεπής με την καθαριότητα και την περιποίηση του δέρματος. Η φροντίδα για το δέρμα σας θα πρέπει να είναι καθημερινή, τουλάχιστον πρωί και βράδυ. Τότε μόνο τα αποτελέσματα θα είναι ορατά.

ΟΧΙ:

Μην ξεχνάτε ότι το δέρμα σας είναι το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα σας. Φροντίστε το καλά!