Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Τα ντόνατς μάς κάνουν επιθετικούς;

Τα ντόνατς μάς κάνουν επιθετικούς;

016
Τα τρανς λιπαρά οξέα που περιέχονται σε πλήθος επεξεργασμένων τροφών μάς κάνουν επιθετικούς! Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο μετά από μελέτη στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.000 άνδρες και γυναίκες. Η μελέτη, που δημοσιεύεται στη δικτυακή επιθεώρηση «PloS ONE» μας αποκαλύπτει ότι τα τρανς λιπαρά οξέα έχουν επίδραση στην ανθρώπινη συμπεριφορά προκαλώντας από ανυπομονησία ως και εμφανή επιθετικότητα.

Πού περιέχονται: Τα τρανς λιπαρά οξέα των τροφίμων αποτελούν προϊόντα υδρογόνωσης, διαδικασία κατά την οποία τα ακόρεστα λιπαρά λαμβάνουν στερεή μορφή σε θερμοκρασία δωματίου. Τέτοιου είδους «κακά» λιπαρά περιέχονται σε υψηλά επίπεδα σε μαργαρίνες, κρέμες ζαχαροπλαστείου και σε πολλές επεξεργασμένες τροφές όπως τα έτοιμα γλυκά.

Επιπτώσεις στην υγεία: Τα τρανς λιπαρά επιδρούν αρνητικά στην υγεία καθώς συνδέονται με αύξηση των επιπέδων λιπιδίων στο αίμα, διαταραχές του μεταβολισμού, ινσουλινοαντίσταση, φλεγμονές και καρδιολογικά προβλήματα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.