Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Τα οικογενειακά γεύματα "φτιάχνουν" τη διατροφή των παιδιών μας

Τα οικογενειακά γεύματα "φτιάχνουν" τη διατροφή των παιδιών μας


Θέλετε να δείτε τα παιδιά σας να τρέφονται σωστά και να υιοθετούν υγιεινές διτροφικές συνήθειες που θα ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή; Τότε, θα πρέπει να εντάξετε στις οικογενειακές συνήθειες και τη συγκέντρωση όλων των μελών της οικογένειας γύρω από το οικογενειακό τραπέζι, τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με τα ευρήματα βρετανικής μελέτης, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Epidemiology & Community Health.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι όσες οικογένειες τρώνε μαζί καταφέρνουν σιγά σιγά να πετύχουν τον στόχο των πέντε μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα.

Η Μέγκαν Κρίστιαν που έκανε την έρευνα στα πλαίσια της διδακτορικής διατριβής της εξηγεί ότι «η σύγχρονη ζωή συχνά εμποδίζει την οικογένεια να βρεθεί και να απολαύσει ένα γεύμα. Αλλά η μελέτη δείχνει ότι ακόμη και ένα κυριακάτικο δείπνο είναι αρκετό για να βελτιώσει τις διατροφικές συνήθειες μικρών και μεγάλων».

Και αυτό επειδή, όταν κάθεται όλη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι, τότε τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα, μιμούμενα τους γονείς τους ή τα μεγαλύτερα αδέρφια τους, να υιοθετήσουν καλές διατροφικές συνήθειες, όπως και το να μάθουν να σχεδιάζουν για τον εαυτό τους αργότερα σωστά γεύματα.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο στο οποίο εστιάζει η έρευνα είναι η κατανάλωση φρούτων από τα παιδιά - θέμα που σαφώς απασχολεί πολλούς γονείς. Έτσι, σύμφωνα με την  Μέγκαν Κρίστιαν, τα παιδιά, των οποίων οι γονείς κόβουν τα φρούτα τους πριν τους τα προσφέρουν σε μικρά κομμάτια, στατιστικά θα φάνε περισσότερα φρούτα από εκείνα τα παιδιά που αντικρίζουν ένα πιάτο με 1-2 ολόκληρα φρούτα μέσα.

health.in.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.