Τα παιδία δεν παίζει… ακόμη!

Ο τίτλος προφανώς σας φαίνεται γνώριμος, αφού αναφέρεται στο καλύτερο ελληνικό ντοκιμαντέρ 2010 και την περιπέτεια ενός γηπέδου.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Πατρέων είχε δεσμευτεί από τις αρχές του 2010 στους δημότες, τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ, τη WIND, το Σωματείο «Καλλιπάτειρα» και τα παιδιά της πόλης,
για την παραχώρηση ενός χώρου ώστε να δημιουργηθεί ένα γήπεδο. 18 μήνες μετά, «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ» ακόμη!

«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ», το ντοκιμαντέρ των Αργύρη Τσεπελίκα και Ρέας Αποστολίδου αναδείχθηκε ως το Καλύτερο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ 2010 στην πρόσφατη απονομή των Βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Ούτε καν όμως αυτό το βραβείο, αλλά ούτε και το ίδιο το ντοκιμαντέρ δεν έχει ακόμη πείσει τους αρμοδίους του Δήμου Πατρέων, παρά τη σχετική δέσμευση της προηγούμενης δημοτικής αρχής στις αρχές του 2010, 18 μήνες μετά, να παραχωρήσουν την έκταση που θα φιλοξενούσε το γήπεδο για τα παιδιά.

Ο αρχικός χώρος που είχε υποδειχθεί το 2010 (Άλσος Αγ. Αλεξίου, παλαιό Λούνα Παρκ) τελικώς δεν θα παραχωρηθεί, ούτως ώστε η δημοτική αρχή, σε συνεργασία με τη WIND και το Σωματείο «Καλλιπάτειρα», να υλοποιήσουν τη δημιουργία του γηπέδου, όπου θα αθλούνται τα παιδιά της Πάτρας.

Παρά τις προσπάθειες, τόσο των συντελεστών της ταινίας, της εταιρείας παραγωγής, της WIND και του Σωματείου «Καλλιπάτειρα», η δημοτική αρχή της Πάτρας αρνείται να προχωρήσει στη δέσμευση του χώρου κι έτσι τα παιδία εξακολουθεί να μην παίζει στην μεγάλη πόλη της Αχαΐας.