Αρχική Νέα Τα παιδιά ακούγοντας Μότσαρτ γίνονται πιο ευφυή

Τα παιδιά ακούγοντας Μότσαρτ γίνονται πιο ευφυή

Mozart_For_Babies
Εδώ και χρόνια οι επιστήμονες με τις έρευνές τους έχουν αποδείξει ότι η κλασική μουσική και πιο συγκεκριμένα ο Μότσαρτ έχουν θετική επίδραση στην ανάπτυξη των παιδιών κάθε ηλικίας. Μια πρόσφατη έρευνα όμως έρχεται να δείξει και κάτι ακόμα. Στη διάρκεια έρευνας που έγινε στο ιατρικό κέντρο Sourasky του Τελ Αβίβ, Ισραηλινοί επιστήμονες έθεσαν υπό παρακολούθηση 20 πρόωρα μωρά και διαπίστωσαν ότι αυτά μεταβόλιζαν λιγότερες θερμίδες όσο τους έβαζαν να ακούσουν κομμάτια σε πιάνο του Αυστριακού κλασικού ή αποσπάσματα όπερας όπως «Ο μαγικός αυλός». Με άλλα λόγια, τα πρόωρα μωρά υπό τις μελωδίες του Μότσαρτ έπαιρναν γρήγορα βάρος, ξεπερνώντας τη δύσκολη φαση που η προωρότητά τους τους δημιούργησε ενδεχομένως.
Επίσης, άλλη έρευνα είχε αποδείξει πως οι μαθητές οι οποίοι ακούν συνθέσεις του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ για 10΄την ημέρα, απομνημονεύουν τα μαθήματά τους πιο εύκολα και βελτιώνουν το δείκτη ευφυϊας τους. Ακούγοντας Mozart, ενισχύεται η δύναμη του μυαλού. Τουλάχιστον αυτή είναι η θεωρία που έστειλε ένα συγκεκριμένο CD στην κορυφή της λίστας των κλασικών bestseller, του βιβλιοπωλείου του Internet Amazon.com. Η μουσική για το «Η Επιρροή του Mozart» τόμος 1 - Δυναμώνοντας το Μυαλό, που ενώθηκε με ένα δεύτερο CD, «Η Επιρροή του Mozart» τόμος 2 - Συντόνισε το Μυαλό σου, επίσης βρισκόταν στα πρώτα 10 κλασικά της λίστας του περιοδικού Billboard.
Ο ενθουσιασμός άρχισε πριν από 6 χρόνια όταν ερευνητές ανέφεραν πως άνθρωποι, που άκουγαν πριν από ένα συνηθισμένο διαγώνισμα νοημοσύνης Mozart, είχαν καλύτερο αποτέλεσμα. Το θέμα δεν λήγει όμως εδώ. Μια πιο επισταμένη έρευνα δείχνει πως η μουσική του Mozart έχει βαθιά επιρροή στο μυαλό, παρόλο που κανείς δεν ξέρει το γιατί. Ποντικοί μεγαλωμένοι ακούγοντας Mozart, έτρεχαν πιο γρήγορα ανάμεσα σε λαβύρινθους και με μεγαλύτερη ακρίβεια. Άνθρωποι που πάσχουν από τη νόσο του Alzheimer λειτουργούν κανονικότερα όταν ακούν Mozart ενώ η συγκεκριμένη μουσική μειώνει ακόμα και την κακουχία των επιληπτικών προσβολών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.