Αρχική Infokids Υγεία Τα παιδιά με τερηδόνα έχουν χαμηλότερο σωματικό βάρος και ύψος

Τα παιδιά με τερηδόνα έχουν χαμηλότερο σωματικό βάρος και ύψος

Σε τι κατάσταση, αλήθεια, βρίσκονται τα δόντια των παιδιών; Μια πολύ πρόσφατη μελέτη σχετίζει τη στοματική υγεία των παιδιών με την ανάπτυξή τους. Ας δούμε πώς:  Τα ευρύματα της μελέτης,συνοψίζοντας, έδειξαν ότι τα παιδιά με τερηδόνα είχαν σημαντικά χαμηλότερο σωματικό βάρος και ύψος από εκείνα που δεν εμφάνιζαν τερηδόνα!

Το δείγμα: Στη μελέτη έλαβαν μέροςν 163 παιδιά ηλικίας από 2,5 έως 7 ετών. Μετά το τέλος της μελέτης, τα παιδιά με τερηδόνα έλαβαν τη απαραίτητη οδοντιατρική φροντίδα με αποτέλεσμα την αύξηση του σωματικού βάρους και ύψους τους.

Αποτελέσματα έρευνας: Σύμφωνα με την έρευνα, ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος της τερηδόνας προκύπτει από την κατανάλωση αναψυκτικών , χυμών και άλλων υγρών, όπως συμπληρώματα διατροφής,  που έχει αυξηθεί σημαντικά σημαντικά στη χώρα μας αγγίζοντας τα 780.000.000 λίτρα το χρόνο και αντικαθιστώντας το νερό και το γάλα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.