Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Τα παιδιά που γεννιούνται χειμώνα πιο επιρρεπή σε τροφικές αλλεργίες

Τα παιδιά που γεννιούνται χειμώνα πιο επιρρεπή σε τροφικές αλλεργίες

Εάν το παιδί σας υποφέρει από κάποια τροφική αλλεργία τότε ενδεχομένως να ευθύνεται το γεγονός ότι γεννήθηκε την φθινοπωρινή ή την χειμερινή περίοδο σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσαν στο περιοδικό Annals of Allergy, Asthma & Immunology, ο επικεφαλής της έρευνας Dr Milo Vassallo και οι συνάδελφοί του από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης. Οι ειδικοί παρατήρησαν ότι η μεγαλύτερη τάση εμφάνισης τροφικών αλλεργιών στα παιδιά που γεννήθηκαν αυτές τις 2 εποχές του χρόνου ενδέχεται να εξηγείται από το γεγονός ότι εκείνο ακριβώς το διάστημα παρατηρείται έλλειψη της «βιταμίνης του ήλιου», δηλαδή της βιταμίνης D, η οποία είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών.

Είναι γεγονός ότι τα παιδιά κάτω των 3 ετών υποφέρουν από κάποια αλεργία σε ποσοστό 6%, ενώ μετά τα 10 έτη το ποσοστό πέφτει στο 2%. Στους ενήλικες, το ποσοστό είναι 1-2%. Τα ευρήματα απέδειξαν ότι 41% των παιδιών ηλικίας κάτω των πέντε ετών που αντιμετωπίσθηκαν στα τμήματα επειγόντων για αλλεργία είχαν γεννηθεί άνοιξη ή καλοκαίρι, ενώ το υπόλοιπο 59% των παιδιών με τροφική αλλεργία είχαν γεννηθεί φθινόπωρο ή χειμώνα.

Στα πλαίσια της έρευνας εξετάστηκαν ενδελεχώς τα ιατρικά δεδομένα 1.002 παιδιών που παρουσίασαν τροφικές αλλεργίες και είχαν επισκεφθεί τρία τοπικά τμήματα επειγόντων περιστατικών σε μια περίοδο έξι ετών. Οι ερευνητές αφού συνέκριναν τους μήνες γέννησης των ασθενών με τροφικές αλλεργίες με τους μήνες γέννησης ασθενών που είχαν επισκεφθεί τα τμήματα επειγόντων για άλλα αίτια εκτός της τροφικής αλλεργίας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι αλλεργίες συνδέονται με την εποχή γέννησης, αλλά μόνο στους ασθενείς ηλικίας έως πέντε ετών.

Αν και οι ερευνητές αναγνωρίζουν ότι στην εμφάνιση τροφικών αλλεργιών ενδέχεται να συμβάλλουν και άλλοι παράγοντες, όπως λοιμώξεις, οικογενειακό ιστορικό αλλεργιών, διατροφικά πρότυπα της μητέρας και του βρέφους και έκθεση σε ρυπογόνους παράγοντες, ωστόσο πιστεύουν ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης D στη μήτρα και κατά τους πρώτους μήνες ζωής -και συνεπώς ο μήνας γέννησης- «αποτελεί σημαντικό δυνητικό παράγοντα κινδύνου» στην ανάπτυξη τροφικών αλλεργιών.

τευθεί. Αυτές είναι οι ουσίες που προκαλούν τα αλλεργικά συμπτώματα στον ανθρώπινο οργανισμό.
Σε ποιες ηλικίες εκδηλώνετε;

Πηγή: BBC News


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.