Αρχική InfoBaby Τοκετός Τα πολύ πρόωρα παιδιά διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ψυχιατρικών διαταραχών

Τα πολύ πρόωρα παιδιά διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ψυχιατρικών διαταραχών

Τα βρέφη που γεννιούνται πριν από τη συμπλήρωση της 26ης εβδομάδας κύησης εμφανίζουν τριπλάσιες πιθανότητες ανάπτυξης ψυχιατρικών προβλημάτων στη μετέπειτα ζωή τους, σύμφωνα με μια 11ετή βρετανική έρευνα. Αν και οι πρόοδοι που έχουν σημειωθεί στην ιατρική επιστήμη σημαίνουν ότι τα βρέφη που γεννιούνται πριν από τη συμπλήρωση της 26ης εβδομάδας κύησης έχουν καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης, ο εξαιρετικά πρόωρος τοκετός ενδέχεται να οδηγεί σε υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης υπερκινητικότητας, αυτισμού και συναισθηματικών διαταραχών, επισημαίνουν οι ερευνητές.

Οι επιστήμονες, που παρακολούθησαν 219 παιδιά που είχαν γεννηθεί πριν από το όριο των 26 εβδομάδων, βρήκαν ότι έως την ηλικία των 11 ετών περίπου 25% εξ αυτών έπασχαν από κάποια ψυχιατρική διαταραχή, όπως γνωστικές, νευροκινητικές ή αισθητηριακές βλάβες. Οι πιο συχνές διαταραχές ήταν η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής / υπερκινητικότητας με συχνότητα 12%, οι συναισθηματικές διαταραχές με 9% και οι διαταραχές αυτιστικού φάσματος με 8%.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry, «τα ευρήματα αυτά δείχνουν ότι θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην πρώιμη γνωστική και ψυχολογική παρακολούθηση των εξαιρετικά πρόωρων παιδιών, προκειμένου να εντοπισθούν νωρίς ενδεχόμενες νευροψυχιατρικές και συναισθηματικές διαταραχές».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.