Αρχική Βιβλία "Τα ψηλά βουνά" του Ζαχαρία Παπαντωνίου σε νέα έκδοση

"Τα ψηλά βουνά" του Ζαχαρία Παπαντωνίου σε νέα έκδοση

Μια ομάδα από 26 παιδιά που τελείωσαν την τελευταία τάξη του ελληνικού σχολείου, αποφασίζουν να κάνουν τις διακοπές τους, με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών τους φυσικά, στα ψηλά βουνά της Ευρυτανίας, όπου θα περάσουν μόνα τους, σχεδόν δύο μήνες το καλοκαίρι.Η ομάδα των παιδιών αυτών θα μάθει εκεί να ζει και να συμπεριφέρεται μέσα από την ομάδα, σαν μια κοινότητα που πρέπει να αντιμετωπίσει τις καθημερινές δυσκολίες και ανάγκες της ζωής, που θα αναπτύξει αλληλεξάρτηση και αλληλοσεβασμό και σε κάθε ανάγκη θα πρέπει να μάθει να λύνει μόνη της τα προβλήματά της πάντα μέσα από τη συντροφικότητα.
Η γνωριμία και το δέσιμο που θα δημιουργήσουν με την οικογένεια του αρχιτσέλιγκα Γεροθανάση θα τους προσφέρει πολλά. Αγοράζουν από το κοντινό χωριό τα αναγκαία, προμηθεύονται εργαλεία για να φτιάξουν δρόμους, γίνονται δάσκαλοι για το μικρό βλαχόπουλο το οποίο διψάει για γράμματα, μαθαίνουν τη ζωή του βουνού και τις συνήθειες των άγριων ζώων.
Παρακολουθούν όλες τις ετοιμασίες για τον παραδοσιακό γάμο της όμορφης τσελιγκοπούλας Αφρόδως, μαθαίνουν τις λαϊκές παραδόσεις και τους μύθους από τη γριά Χάρμαινα που έχει αγγίξει τα εκατό χρόνια, γελάνε με την ψυχή τους ακούγοντας τις ξεκαρδιστικές ιστορίες του φίλου τους Φουντούλη.
Φεύγοντας από το βουνό θα πάρουν μαζί τους τον Λάμπρο, το μικρό τσοπανόπουλο, μια και η ομάδα των 26 παιδιών τού έμαθε τα πρώτα γράμματα, δίνοντάς του την ευκαιρία να προοδεύσει και να γίνει αργότερα δάσκαλος και μάλιστα φημισμένος στην περιοχή. Ο μικρός Λάμπρος, το τσοπανόπουλο, είναι ο Λάμπρος Παπαντωνίου, ο πατέρας του συγγραφέα Ζαχαρία Παπαντωνίου.
Τα ψηλά βουνά του Ζαχαρία Παπαντωνίου, μετά την πρώτη σύντομη ζωή τους ως αναγνωστικό του Δημοτικού, έζησαν και εξακολουθούν να ζουν μια δεύτερη ως πάντερπνο ανάγνωσμα όλων των ηλικιών. Η παρούσα νέα έκδοση του θαλερού βιβλίου περιλαμβάνει επίμετρο του συγγραφέα, φιλολόγου και εκπαιδευτικού Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλου, το οποίο εμπλουτίζει με ουσιαστικό τρόπο την καθιερωμένη, έγκυρη έκδοση της Εστίας.

Eκδόσεις: Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Συγγγραφέας: Ζαχαρίας Παπαντωνίου
ISBN: 978-960-05-1518-3
Σελίδες: 240
Τιμή: 9,17 Ευρώ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.