- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Τα 6 πιο θανατηφόρα ζώα στον πλανήτη γη

Δεν χρειάζεται να είναι ένα ζώο σωματώδες και να ζει στα βάθη της άγριας ζούγκλας προκειμένου να σκορπίζει γύρω του φόβο και το θάνατο. Αρκούν τα ιδιαίτερα δηλητηριώδη και τοξικά δηλητήριά του για να πετύχει το στόχο του. Εμείς βρήκαμε τα 6 πιο δηλητηριώδη πλάσματα του πλανήτη και σας τα παρουσιάζουμε:

1. Μέδουσα-Κουτί (Box Jellyfish)
Επικρατεί στα ωκεάνια ύδατα σε όλη την Ασία και την Αυστραλία, αυτό το επικίνδυνο ζώο παρεκκλίνει του δρόμου του για ν’ αποφύγει άλλα πλάσματα. Οι κολυμβητές πρέπει σίγουρα να αποφύγουν αυτή τη μέδουσα. Τα πλοκάμια της είναι εξαιρετικά ισχυρά. Μαζί με την πρόκληση βασανιστικού πόνου για εβδομάδες, το δηλητήριο της είναι σε θέση να σταματήσει την καρδιά ή τους πνεύμονες. Επιπλέον, το δηλητήριο «τρώει» αργά-αργά το δέρμα.

2. Σαλιγκάρι με κώνο-μάρμαρο (Marbled Cone Snail)
Αν και κινείται πολύ αργά, αυτό το σαλιγκάρι αναπτύσσεται σε σκοπέλους σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιεί το ισχυρό, τοξικό δηλητήριό του για να πιάσει το θήραμά του. Ενώ είναι μέσα στο κοχύλι του, βγάζει απότομα μία προβοσκίδα, η οποία έχει ένα δόντι που «πιάνει» πάνω στο θύμα. Το δηλητήριο, διαβιβάζεται μέσω του δοντιού και οδηγεί στην παράλυση σχεδόν αμέσως. Οι άνθρωποι που έχουν δοκιμάσει ένα δάγκωμα υποκύπτουν σε αδυναμία, μούδιασμα, ναυτία και το θάνατο, όταν σταματούν τελικά οι πνεύμονες.

3. Βασιλική Κόμπρα (King Cobra)
Η βασιλική κόμπρα (οφιοφάγος) είναι το μακρύτερο δηλητηριώδες φίδι του κόσμου, φτάνοντας μέχρι και τα 5.6μ σε μήκος. Οφιοφάγος σημαίνει κυριολεκτικά “αυτός που τρώει φίδια” δεδομένου ότι η κόμπρα αυτή τρώει άλλα φίδια. Ένα μοναδικό δάγκωμα από το θανατηφόρο αυτό φίδι μπορεί εύκολα να σκοτώσει έναν άνθρωπο. Το φίδι αυτό είναι ακόμα σε θέση να σκοτώσει και έναν ώριμο Ασιατικό ελέφαντα μέσα σε 3 ώρες αν το μεγαλύτερο ζώο δαγκωθεί σε μια τρωτή περιοχή όπως ο κορμός. Το δηλητήριο του δεν είναι τόσο τοξικό όσο εκείνο άλλων φιδιών, όμως η βασιλική κόμπρα είναι ικανή να εκχύσει 5 φορές περισσότερο δηλητήριο από μια μαύρη μάμπα σε ένα δάγκωμα και μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο 5 φορές πιο γρήγορα από την μαύρη μάμπα. Είναι αρκετά διαδεδομένο και συναντάται πέρα από το Νότο και την Νοτιοανατολική Ασία και ζει στα πυκνά δάση ορεινών περιοχών.


4.Χταπόδι με μπλε δακτύλιους (Blue Ringed Octopus)
Το ανώδυνο δάγκωμα από ένα χταπόδι με μπλε δακτύλιους, μπορεί να φανεί αβλαβές, εντούτοις οι θανάσιμες νευροτοξίνες στο σάλιο του, αρχίζουν αμέσως να επιδρούν. Σε λίγα λεπτά, ένας άνθρωπος θα δοκιμάσει μυϊκή αδυναμία, μούδιασμα, που ακολουθείται από διακοπή στην αναπνοή και τελικά το θάνατο.

5.Σκορπιός  Θανατοκυνηγός (Death Stalker Scorpion)
Επικρατεί σε όλη τη βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, αυτό το αραχνίδιο ανταποκρίνεται στο όνομά του. Το απότομο τσίμπημα από αυτό το ζώο δεν είναι υπερβολικά μεγάλο ή ισχυρό, εντούτοις το κεντρί του είναι το τοξικότερο από οποιονδήποτε σκορπιό στον κόσμο. Προκαλεί έναν έντονο και αφόρητο πόνο, κατόπιν πυρετό, που ακολουθείται από κώμα, σπασμούς, παράλυση και θάνατο.

6. Πετρόψαρο (Stonefish)
Κατοικώντας στα νερά του Ειρηνικού σε όλη την ακτή της Αυστραλίας, αυτό το αδιάφορο ψάρι μοιάζει με έναν βράχο ή ένα κοράλλι. Με τη σχεδόν αόρατη κάλυψή του, επιτίθεται σε πολλά ψάρια που κολυμπούν κοντά. Μια ισχυρή τοξίνη που αποθηκεύεται μέσα στις 13 σπονδυλικές στήλες του, μπορεί να σταματήσει σχεδόν κάθε ζώο με το οποίο ενώνεται. Εάν έρθει σε επαφή με άνθρωπο, το δηλητήριο θα προκαλέσει έντονο πόνο, διόγκωση του ιστού και κλονισμό (σοκ) που ακολουθείται από θάνατο.