Αρχική Infokids Υγεία Τελευταία έχει αρχίσει να μωρουδίζει/μπεμπεκίζει και είναι ενοχλητικό

Τελευταία έχει αρχίσει να μωρουδίζει/μπεμπεκίζει και είναι ενοχλητικό

Όταν το παιδί μετά την ηλικία των 3-4 ξαφνικά αρχίζει να μιλάει όπως έκανε όταν ήταν μικρότερο, τότε λέμε ότι μωρουδίζει. Επιπλέον, ο λόγος του συνοδεύεται με νάζι και γλύκα.

Αυτό το φαινόμενο είναι πολύ φυσιολογικό και συνήθως έχει να κάνει με μια αλλαγή στη ζωή του παιδιού: μετάβαση σε παιδικό σταθμό, νέο μωρό στην οικογένεια, η μαμά που επιστρέφει στη δουλειά, κ.ά. Εκδηλώνεται πιο έντονα όταν το παιδί είναι κουρασμένο, πεινασμένο, ή όταν το αγνοούν, οπότε και βρίσκει αυτό τον τρόπο να τραβήξει την προσοχή.

Το σημαντικό είναι να μην κοροϊδεύετε αυτή τη συμπεριφορά. Αρχικά προσπαθήστε να την αγνοήσετε. Αν δείτε ότι επιμένει, μπορείτε να του μιλήσετε με ειλικρίνεια: "δυσκολεύομαι να καταλάβω τι μου λες, και δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό που θες." Αν γίνει πιο ενήλικος ο λόγος του μπορείτε να του πείτε: "Σ' ευχαριστώ. Τώρα καταλαβαίνω καλύτερα¨.

Αν είστε σε δημόσιο χώρο και δεν μπορείτε να το αγνοήσετε, προειδοποιήστε τον/την εκ των προτέρων: όσο μιλάς μετη φωνή των μεγάλων θα μείνουμε στο λούνα παρκ, αλλιώς θα πρέπει να γυρίσουμε σπίτι". Πρέπει όμως να είστε σταθεροί και συνεπείς, αλλιώς δεν πρόκειται να καταφέρετε τίποτα.

Παράλληλα, δώστε περισσότερες ενήλικες δραστηριότητες, όπως να διαλέγει μόνο του τα ρούχα του, να προσέχει πού και πού το μωρό, να πλένει τα λαχανικά κ.λπ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.